,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Van'da Yarım Elma Çocuk Bahçesinden yıl sonu etkinliği

Van'da Yarım Elma Çocuk Bahçesinden yıl sonu etkinliği
Van Cami-Der bünyesinde faaliyet gösteren Yarım Elma Çocuk Bahçesi, 4-6 yaş aralığındaki öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenledi.

​Cami Eğitim ve Dayanışma Derneği (Cami-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Yarım Elma Çocuk Bahçesi, minik öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte, 30 öğrenciye 8 aylık eğitimin ardından karneleri ve başarı belgeleri verildi.

İpekyolu Merkez İmam Hatip Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, minik bir öğrencinin okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Ardından miniklerin okudukları ilahiler, şiir ve sergiledikleri oyunlarla etkinlik devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) Van Temsilcisi Molla Ali Arslan, Hasreti Muhammed'in "Hiçbir anne-baba evladına güzel bir edepten daha hayırlı bir şey vermemiştir." Hadis-i Şerifini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bizler bu minik yavruların yaşındayken kuzuların peşinden koşar, başkalarının bahçesine girerdik, hakaret ederdik, Allah’u Teâlâ’nın Esma-ül Hüsna’sını ancak medreseye gittiğimiz zaman öğrene bilirdik. Bu minik çocukların yaşındayken Esma-ül Hüsna’nın ne olduğunu bilmiyorduk, Allah bizlere bunu nasip etti. Ashab-ı Kiram Suffa’da ve Mescid-i Nebevi’de ashabın çocuklarını getiriyorlardı, onlara ders veriyorlardı, Resulullah (sav) de o derslere katılırdı. Bazen Medine sokaklarında yürürken çocuklar oyun oynardı, Resulullah (sav) gider o çocuklarla oynardı ve onlara sorular sorardı derdi ki ‘beni seviyor musunuz’? Çocuklar ‘Evet ya Resulullah seni çok seviyoruz’ derlerdi. Resulullah (sav) ‘Allah şahittir ki bende sizi seviyorum’. Evet, biz çocuklarımızı Allah’ın sevgisiyle Muhammed (sav) sevgisiyle ve Kur'an'ı okumayla yetiştirmeliyiz. Eğer bir çocuk bu yaşta Allah’u Teâlâ’yı tanıyorsa onu seviyorsa onun şiddetinden azabından korkuyorsa, o çocukta harama ilişmez ve haram yollara girmez."

"Malzemeyi hazırlayıp veriyoruz hamuru aileler yoğuracak"

Minik çocukların geleceği için ilk adımı attıklarını ve bundan sonraki hayatlarında asıl desteği ailelerin vereceğini belirten Arslan, "Biz bu tür kuruluşlarda tuzu, suyu, hamuru, mayasını getiriyoruz anne ve babalar hamuru yoğursunlar. Bizler burada çocuklara Allah’ı tanıtıyoruz, sakın ola ki evlerde Allah’ı yeniden unutturmayın, çocukları oyunlara teşvik etmeyin, çocuklar oynasın evet ama elektronik aletlerle değil, internet oyunlarıyla değil, çocuklar yan yanayken nasıl oynuyorlar aynı öyle, oynayacakları oyunlar Allah’ı tanımak ve anlatmak olsun, kalkıp oturmaları Allah’ı tanıtmak olsun. Bakın elhamdülillah bütün vazifeler arasında siz Kur'an'ı seçtiniz, Resulullah (sav) hayatını seçtiniz, onun dinini öğrenmeyi seçtiniz. Çocukları sahipsiz bırakmayın, bu çocuklar burada bazı bilgiler aldı, âmâ yetmiyor ve yetmeyecek, bunu evde tamamlayacaksınız. Eğer Rabbim fırsat verirse bundan sonra camilere, medreselere gönderelim yine İslam’ı okullardan öğrensinler, bu çocukları sahipsiz bırakmayın, bu çocukları ergenlik çağına varıncaya kadar, çocuklara sahip çıkın ondan sonra bu çocuklar size sahip çıkacak. Bu çocuklar şu anda Allah’ın da dediği gibi ‘biz insanlara yolu gösterdik ya hidayet yolu, şükür yolu, Rahman yolu, yâda küfür yolu seçim bundan sonara ailelere yani bize ayittir. Bizler görevli olarak o çocuğa gerekeni öğrettik ve Rahman'a giden yolu gösterdik, o çocuğun kalbi şu an temiz, hiçbir günah yoktur çocuğun kalbinde Allah’ın muhabbeti nakş olduğu sırada, kâinat dahi gelse onu Allah'tan uzaklaştıramaz. Onu öldürseler dahi Allah'tan uzaklaştıramazlar.” şeklinde konuştu.

“Eğitim alan çocuklarımız iki yolun başındandır ve bunun ilk adımı hayırdır”

Çocukların şu anda iki yolun başında olduğunu söyleyen Arslan, "Birinci adımı Allah'a giden yoldadır. İkinci adımı siz yardım edeceksiniz, anne ve babalar yardım edecek, evde onlara sahip çıkacaklar. Onları sahipsiz bırakmayacaklar. Onları televizyonlara teslim etmeyecekler, onları internete teslim etmeyecekler, onları sokaklara salmayacaklar. Bizler bu şekilde çocuklarımıza sahip çıkarsak inanıyoruz ki, ilerde bu çocuklar ümmetin göz bebekleri olacaklar, ümmet şu anda bunları bekliyor, Filistin çocukları bekliyor, dünyanın her coğrafyası, şu anda üzerinde zulüm, işlenen bütün topraklar, bu çocukların Allah Allah diyen nida seslerini duymak ister işte bu seçim bizim elimizdedir. Sizler bu yolu seçtiniz Rabbim sizi rahmeti ve merhametiyle mükâfatlandırsın inşallah." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55