,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Çiftçi: Kiralar makul seviyede artırılmalı

Çiftçi: Kiralar makul seviyede artırılmalı
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği’nin BESO ziyaretinde konuşan Başkan Çiftçi, esnafın en önemli sorunu olan kira artışlarının makul seviyede tutulması gerektiğini kaydetti.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bulut Kutlu ve Mehmet Salih Seyhan’dan oluşan BAB-GED yönetimi, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi’ye ziyarette bulundu.

Ziyarette Batman, Batman esnafı ve Batman basınının sorunları ve durumu ele alınarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Çiftçi basının önemine değinerek, basına sorunların tespiti ve çözüm yolları konusunda yapılacaklar ile ilgili kurumlara yol gösterme ve eksiklikleri gösterme açısından önemli görevler düştüğünü söyledi.

Çiftçi, Batman ekonomisi, Batman esnafına yönelik çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Esnafa yönelik ilk günden beri yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Kurumlar ve özel firmalarla iş birliği protokolü ve indirim protokolleri imzaladık. Uzman eğitimciler tarafından eğitim seminerleri düzenledik. Şu anda da kantinlerde yapılacak düzenlemesi ve kuaförlerde fiyat düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Sel mağduru esnafa ödenen yardımlar yeterli değil

Çiftçi konuşmasının devamında, “Batman’da yaşanan sel felaketinde zarar gören esnafa afet kapsamında yardımlar yapıldı fakat bu yardımlar birçok esnafın derdine derman olmadı. Yapılan yardımlarda zararı az olana yüzdelik olarak çok verildi. Ancak zarar arttıkça yüzdelik düşük tutulduğu için bu durum mağduriyete yol açtı. Bizim tavsiyemiz selde zarar gören tüm esnafa aynı yüzdelikle yardım edilmesidir.” ifadelerini kullandı.

bab-ged-beso-ziyareti.jpg

Kiralarda artış makul seviyede olmalı

Başkan Çiftçi, Batman’ın ticari ve sanayi potansiyelini göz önüne aldığımızda acilen bir kapalı fuar alanına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Batman’ın ticaret ve sanayisinin gelişmesi için kapalı bir fuar alanına ihtiyaç var. Fuar yapıldığında yerli esnaftan alışveriş yapılması için orada indirim günleri ve yerli ürünlerin tanıtımı için kampanya düzenleyeceğiz.” dedi.

Esnafın için bulunduğu sıkıntılara değinen Çiftçi, “Esnafın şu an en önemli sorunu yıl sonu olması hasebiyle kira artışlarının yüksek tutulmasıdır. Bu konuda mülk sahiplerine çağrımız; muhite ve iş yerine göre artışların makul seviyede tutulmasını tavsiye ediyoruz. Esnafı zora sokacak ve altından kalkamayacağı yüksek artışlardan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz.” Diye konuştu.

Adalet esas alınmalıdır

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkan Demir de sel mağdurları ve esnafın kira sorunları konusunda Başkan Çiftçi’nin söylemlerine katıldığını belirterek, “Sel de Batman afet bölgesi ilan edildi. Gerek esnafa gerekse ev sahiplerine verilen desteğin işin ehli ‘hasar tespit komisyonu” tarafından belirlenip yardımlar adaletli bir şekilde mağduriyet oluşturmadan yapılmalıdır.” dedi.

Ev ve işyerleri kira sorununa değinen Demir, “Ev ve işyeri kiralarına yapılan artışlar yüksek olması ciddi mağduriyetlere yol açıyor. Hem mülk sahipleri hem de kiracıyı mağdur etmeyecek şekilde adaleti esasa alan bir artış olmalıdır. Meseleye iki yönlü bakmalıyız. Hükümetin önceden belirlediği yüzde 25 zam kararı da gerçekçi değil. Sonuçta bu kiralarla aile geçindiren insanlar da var. Bunlar da mağdur edilmemelidir. O yüzden kira artışları Sıddık başkanın dediği gibi makul şekilde olmalıdır.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55