,
  • BIST 10329.65
  • Altın 2404.901
  • Dolar 32.2673
  • Euro 34.8046
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamın durdurulması ve acil ateşkesin sağlanması büyük önem taşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamın durdurulması ve acil ateşkesin sağlanması büyük önem taşıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi ağırladı. Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın basın toplantısındaki açıklamaları şöyle:

"AB ile Gümrük Birliği'ne yönelik güncellemelerin bir an önce başlatılması önemlidir. AB'nin Türkiye ile ilişkilerini hakkaniyet ve stratejik perspektifte ele alınması konusunda Hollanda'nın desteğini bekliyoruz.

İkili münasebetlerimizin geçmişi 400 yılı aşmaktadır. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu işbirliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye'deki en büyük yabancı yatırımcı ülke konumundadır. Girişimcilerimiz Hollanda'da 6 milyar euro değerindeki yatırımlarıyla yaklaşık 80 bin kişiye istihdam sağlıyor. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu. Bu rakamı ilk aşamada 15 milyar dolara, ardından da 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu rakamı ilk etapta 15 milyar dolara ardından 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Sayın Başbakan ile başta Gazze ve Ukrayna hakkında da fikir alışverişinde bulunduk.

Türkiye'nin bölücü terör ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların olduğu binlerce vatandaşımızı PKK'nın saldırılarında kurban verdik. Hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim.

Başta Gazze ve Ukrayna gibi konularda da fikir alışverişinde bulunduk. Gazze'deki katliamın durdurulması ve acil ateşkesin sağlanması büyük önem taşıyor. İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele de en önemli başlıklarımızdan biriydi. Türkiye'nin ödediği ağır bedeller ortadadır. Hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim.

Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. NATO Genel Sekreterliği görevine aday olan Rutte ile yeni NATO Genel Sekreteri'nde ne tür hasletleri görmek istediğimizi paylaştım. Müttefikler arasındaki savunma sanayii alanındaki yaptırımların ortadan kaldırılmasın tıpkı Sayın Stoltenberg gibi yoğun çaba sarf ettirilmesi şarttır."

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise şunları belirtti:

"Türkiye, Gazze ve Ukrayna konusunda önemli bir rol oynuyor. Bugünkü görüşmemizde gündemimizdeki konuları ele aldık. Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta. Türkiye Gazze'deki durumu çözme çabaları sarf etmektedir. Türkiye jeopolitik bir aktör ve Türkiye'nin (bölgede) çok etkisi var. NATO'nun güney kanadının Türkiye'ye ihtiyacı var, Türkiye'nin liderliğine ihtiyacı var."

NATO Genel Sekreterliği'ne aday olan Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek talebinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55