,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

“Radyolara gereken önem ve destek verilmiyor!”

“Radyolara gereken önem ve destek verilmiyor!”
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkan ve üyeleri, Batman’da yayın yapan AKSA FM’i ziyaret etti.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) Başkanı Veysi Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Avşar ve Ekrem Turğut’tan oluşan BAB-GED yönetimi, meslek kuruluşları ziyaret kapsamında Batman’da yayın yapan AKSA FM’e ziyarette bulundu.

BAB GED heyeti, Aksa FM Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Yıldırım ve radyo programcısı Mustafa Gültekin tarafından ağırlandı. 

Ziyarette Batman ve Batman basını ile radyoların durumu ele alınarak görüş alışverişinde bulunuldu.

“İslam Ümmetinin Sesi” sloganıyla yayın yapan Aksa FM Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Yıldırım, radyo ve yayınları ile bilgi vererek, “Radyomuzda İslami hassasiyetlere azami dikkat ediyoruz. Aile eğitimden, Peygamberimizin siyer ve örnek ahlakı, peygamber kıssaları, Kur’an ayetleri ve emirlerine önem verme, sünneti yaşama, toplumun örf ve değerlerine saygıyı esas alıyoruz. Yayınlarımızda çocuklara, gençlere, bayanlara, yaşlılara ve her kesime yönelik programların yanı sıra, ilahi ve ezgilerle de dinleyicinin karşısına çıkıyoruz.” dedi.

Yıldırım devamla, “Yayınlarımızda ayrıca Batman gündemi, yerel gazeteler ve canlı konuk alarak gündemi değerlendiriyoruz. Gazze’de yaşanan katliamlardan dolayı yayınlarımızda ağırlık olarak Gazze’ye odaklandık. Yakında normal yayınlarımızla Batman ve Batman’ın sesi olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yıldırım son olarak, radyoların düzenli olarak lisans ücreti ödediğini ancak devlet kurumlarının basına verdiği destekten faydalanmadığını belirterek, bu sorunun radyoları zorladığını ve radyoların desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkan Demir de derneğin kuruluşu ve derneğin çalışmalarıyla ilgili Aksa FM yönetimine bilgi verdi.

Batman’ın sorunlarını gündeme taşıma noktasında basın olarak üzerlerine düşeni yerine getirmeye çalıştıkları belirterek, “Batman’ın sorunlarını gündeme getirme noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Haftalık olarak belirlediğimiz konuları başlık halinde meslektaşlarımıza atıyoruz. Haber, röportaj ve köşe yazılarıyla gündeme getirip kurumlara yol göstermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Batman basınının ve çalışanların sorunlarına da değinen Demir, “Batman’ın ve Batman basının sorunlarına çözme adına elini taşın altına koymaya azmeden herkesi destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Basının önemli bir parçası olan radyolar maalesef gelişen teknoloji ile hak ettiği önemi ve desteği görmüyor. Bu konuda dernek olarak Batman’da yayın yapan 4 radyonun sorununu paylaşıyoruz. Kurumların da yazılı basına ve radyolara hak ettikleri desteği vermelerini istiyoruz.” dedi.

bab-ged-aksa-fm-ziyareti.jpg

bab-ged-aksa-fm-ziyareti-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55