,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

Beşiri'de Gençlik ve Değerler Eğitimi konferansı

Beşiri'de Gençlik ve Değerler Eğitimi konferansı
Batman’ın Beşiri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik "Her Kitap Bir Hayat" projesi kapsamında Gençlik ve Değerler Eğitimi konulu konferans düzenlendi.

Batman’da öğrencilere yönelik yapılan konferansta konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Avrupa ve Batı dünyasının yitirdiği insanlığını ancak İslam dünyasında bulabileceğini söyledi.

Beşiri Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Konferans Salonunda yapılan konferansa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ubeydullah Aydın, Şube Müdürü Selim Karahanlı, Eğitim Bir-Sen İlçe Şube Başkanı İshak Aksoy, Genç Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergül, TÜGVA Başkanı Çetin Uysal ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu Genç Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergül’in yaptığı konferansta Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman ile Eğitimci-Yazar M.Emin Sütçü birer konuşma yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansın açılış ve selamlama konuşmasını Genç Memur-Sen Şube Başkanı Çetin Uysal yaptı.

"Batılılar, namazdan aldığımız lezzeti bilselerdi, namazı satın almak için milyarlarca dolar vereceklerdi"

Açılış konuşmasının ardından konferansta ilk olarak konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Avrupa ve Batı dünyasının yitirdiği insanlığını ancak İslam dünyasında bulabileceğini söyledi.

"Avrupa’nın bize vereceği hiçbir değer yok" diyen Yaman, "Onlar, ahlaki ve insani değerler için bize muhtaç ve mecburdurlar. Biz bir medeniyetiz ama bu medeniyet komşuluk medeniyetidir. Akrabalık ve kardeşlik medeniyetidir. Bu medeniyet, fedakarlığın, temizliğin, tevekkülün, sabrın, namusun, ilmin, irfanın inşa ettiği medeniyettir. Bugün batılılar, bizim namazdan aldığımız lezzeti bilselerdi, inanın bu namazı satın almak için milyarlarca dolar vereceklerdi. Biz, maddeden önce helal diyen bir medeniyetiz. Dolayısıyla, batının bizimle kurtulması mümkündür." diyerek, Müslümanların sahip olduğu değerlerin kıymetini iyi bilmesi gerektiğine işaret etti.

"Eğer okuduğumuz ilimler bize Allah’ı hatırlatmıyorsa onların hiçbir faydası yoktur"

Ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eğitimci-Yazar M.Emin Sütçü, şunları söyledi: "Hepimiz şu dünya hanında bir yolcuyuz. Ama iki seçenek var; biri sağ, diğeri sol yol. Sağ yol, selamet yoludur, sol yol ise insanlığın yüzde belki 80’ninin tercih ettiği serbestlik yolu, nefis hesabına çalışan bir ömür yoludur. Tercih bize kalmıştır. Bizim gayemiz Allah’ı tanımak olmalıdır. Allah’ı tanımak da okumakla mümkündür. Kainatı ve içindekileri Yaratan Rabbimizin adıyla okumalıyız. Allah’ı tanımaya, bilmeye hizmet etmeyen hiçbir okumanın zerre kadar kıymeti yoktur. Eğer okuduğumuz ilimler ve dersler bize Allah’ı hatırlatmıyorsa onların hiçbir faydası yoktur. Okuduğumuz ilimlere bu gözle bakacağız."

Konferans; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ubeydullah Aydın’a, Şube Müdürü Selim Karahanlı’ya, Eğitim Bir-Sen İlçe Şube Başkanı İshak Aksoy ve Genç Memur-Sen Şube Başkanı Çetin Uysal’a plaket verilmesiyle son buldu.(İLKHA) 

genclik-ve-degerler-egitimi-konferansi.jpg

genclik-ve-degerler-egitimi-konferansi-001.jpg

genclik-ve-degerler-egitimi-konferansi-002.jpg

genclik-ve-degerler-egitimi-konferansi-003.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55