,
  • BIST 9882.78
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

​Şanlıurfa’da Siyer Sınavına yoğun ilgi

​Şanlıurfa’da Siyer Sınavına yoğun ilgi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Siyer Sınavı için başvurular devam ediyor. Şanlıurfa’da Siyer Sınavına katılmak isteyen vatandaşlar başvuru merkezlerine gelerek kayıt yaptırıyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde bu yıl 8’incisi düzenlenecek Siyer Sınavı'na Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O’nu Oku, O’nu Yaşa" temasıyla bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Siyer Sınavı için başvurular devam ediyor. Şanlıurfa’da Siyer Sınavına katılmak isteyen vatandaşlar başvuru merkezlerine gelerek kayıt yaptırıyor.

Şanlıurfa merkezde 13 başvuru merkezinde kayıt yapılabileceğini belirten sınav yetkilileri, 7’den 70’e herkesi kaybedeni olmayan sınava davet etti.

Sınava dördüncü kategoriden başvuru yapan Mehmet Emin İdem, insanların cennete gitmesinin ancak Peygambere uymakla gerçekleşeceğine dikkat çekerek, “Peygamber Sevdalıları Vakfına bu güzel etkinliği düzenlediklerinden dolayı ilk başta Allah razı olsun diyorum. Peygamber Efendimiz hayatını öğrenmek, onun hayatını bilmek, o şekilde amel etmek, ancak insanı cennete götürür. Bu vesile ile siyer sınavı düzenleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sınava başvuru yapan Ramazan Nesil ise bu yarışmaların hayırlı bir iş olduğunu hatırlatarak, “Bu sene Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavına başvurdum. Sınavındaki amacım, Peygamberin hayatını daha ayrıntılı bir şekilde öğrenip hayatımıza uygulamaktır. Bu fırsatı bize tanıdığı için Peygamber Sevdalıları Platformu bundan ayrıca teşekkür ederim. Bu Allah rızası için yapılan hayır işidir.” dedi.

Sınava üçüncü kategoriden başvuru yapan Yunus Emre Tuncay ise amacının Peygamber Efendimizin hayatını ayrıntılı bir şekilde öğrenmek olduğunu belirterek, “Peygamber Sevdalıları Vakfının her sene düzenlediği sınava bu senede başvurumu yaptım. Yarışmaya katılmamdaki temel hedef ödül değil de;  peygamber efendimizin hayatını ayrıntılı bir şekilde öğrenmektir. Bu sebeple Peygamber Sevdalıları Vakfına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bu zamanda herkes Peygamber Efendimizin hayatından bihaberdir”

Sınav Başvuru Merkezi olan Düşünce Kitapevi Yetkilisi Eyyüp Baydilli ise sınav ile ilgili amaçlarını şu şekilde özetledi:

"Siyer Sınavının amacı herkese Peygamber Efendimizin hayatını okutmak, Peygamber Efendimizin hayatını kendi hayatlarına tatbik etmek amacındadır. Bu zamanda herkes Peygamber Efendimizin hayatından bihaberdir. Biz de bunları daha çok kitleye ulaştırabilmek için siyer Sınavı düzenliyoruz. Bu siyer sınavı ile ilgili onları Peygamber Efendimizin hayatını okutma ve Peygamber Efendimizin hayatından haberdar olmaları için böyle bir çalışma düzenliyoruz."

“Amacımız Peygamberimizin hayatını okutmak, yaşamak ve anlamaya çalışmaktır”

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Sınavı yetkililerinden Fatih Karakaş ise Şanlıurfa’da 13 başvuru merkezinde kayıt aldıklarını belirterek, “Amacımız Peygamberimizin hayatını okutmak, yaşamak ve anlamaya çalışmaktır. Bu minvalde Türkiye geneli yapmış olduğumuz bu sınavı, Şanlıurfa'da da çok kapsamlı olarak okullarda, Kur’an kurslarında tanıtmaya çalışıyoruz. Şu anda başvuru merkezi olarak 13 başvuru merkezimiz var. Buralarda arkadaşlarımız kayıt alıyorlar.”

Ödüllerin 4 kategoriye göre dereceye girenlere verileceğini belirten Karakaş, “Birinci kategori 4 ve 5. sınıflara yöneliktir. Bu kategoride ödül olarak 10 adet dizüstü bilgisayar, 40 adet bisiklet,  20 adet tablet ve çeşitli farklı ödüller bulunmaktadır. İkinci kategori 6, 7 ve 8. Sınıflara yöneliktir. Bu kategoride ödül olarak 20 adet dizüstü bilgisayar, 40 adet bisiklet,  40 adet tablet, 100 adet kol saati ve çeşitli ödüller var. Üçüncü kategori 9, 10, 11 ve 12.  sınıfları olmak üzere lise öğrencilerine yöneliktir. Bu kategoride ödül olarak 6 dizüstü bilgisayar, 4 adet tam altın, 20 adet tablet ve yine farklı ödüllerimiz var. Dördüncü kategori yetişkinlere yöneliktir. Burada ödül olarak 5 kişiye Umre ödülü, 10 adet dizüstü bilgisayar, 5 adet yarım altın, 5 adet çeyrek altın, 23 adet Power Bank ve 60 adet kitap seti olmak üzere hediyelerimiz kategorize edilmiştir.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55