,
  • BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

ÖNDER Başkanı Ceylan: Türkiye'nin ihraç ettiği tek ve özgün eğitim modeli İmam Hatip okullarıdır

ÖNDER Başkanı Ceylan: Türkiye'nin ihraç ettiği tek ve özgün eğitim modeli İmam Hatip okullarıdır
​"Türkiye'nin Önderleri" programında konuşan ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, "71 yıl önce Türkiye'de başlayan, bu coğrafyada yeni bir ümit ışığı olarak başlayan İmam Hatip okullarımızın büyüyerek kocaman bir çınara dönüştüğünü görüyoruz." dedi.

 

ÖNDER tarafından 3 yıl önce başlatılan "Türkiye'nin Önderleri" projesinin 4'üncü yıl açılışı, İstanbul'da düzenlenen programla ilan edildi.

Kadıköy Anadolu Lisesi'nin Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, geçmiş dönem ÖNDER başkanları Hüseyin Korkut, Süleyman Erdemir, İbrahim Solmaz ve çok sayıda imam hatipli ile aileleri katıldı.

Bu dönemde 30 ilden 2 bin 600 yeni öğrencisi ile birlikte 4 bin kişi ile devam edecek olan projenin açılış programı okunan Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

"81 vilayette 5 bin 200 okulla 1,5 milyon öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük ve en köklü ailesinin mensuplarıyız"

Açılışta bir konuşma gerçekleştiren ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan; İmam Hatip ailesinin Türkiye'nin en büyük ve en köklü ailesi olduğunu dile getirerek, "Bugün 71 yıl önce Türkiye'de başlayan, bu coğrafyada yeni bir ümit ışığı olarak başlayan İmam Hatip okullarımızın büyüyerek kocaman bir çınara dönüştüğünü görüyoruz. Bugün 81 vilayette 5 bin 200 okulla 1,5 milyon öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük ve en köklü ailesinin mensuplarıyız. Bu mensubiyetin ötesinde bugün içerisinde bulunduğumuz bu proje emin olun yıllar sonra Türkiye'nin en büyük insanlarını yetiştirecektir. Türkiye'ye ve dünyaya yön verecek projeleri çıkarak bir projedir." dedi.  

ÖNDER Başkanı Ceylan: Türkiye'nin ihraç ettiği tek ve özgün eğitim modeli İmam Hatip okullarıdır

"22 ülkede 54 İmam Hatip okuluyla bu okullar ümmet coğrafyasının umut ışığı haline dönüşüyor"

Ceylan konuşmasının devamında, "Nasıl ki 1951 yılında Celal Hoca'nın (Mahmut Celalettin Ökten) başlattığı ilk çalışmayı küçümsüyorlardı. 1949 yılında Orhan Veli Kanık'ın bir yazısında; 'Korkmayın; İmam Hatip kursu diye bir kurs açmışlar 17 kişi katılmış, toplamda 1 milyon genç nüfusun içerisinde buraya 17 kişi katılmış bunların 6 tanesi ihtiyar, beyaz sakallı korkmayın bunların kökü kurudu, bunlar daha başlamadan yok oldu' şeklinde konuşanların aksine bugün 5 bin 200 okulla 1,5 milyon İmam Hatip'li genç okuyor, mezun ve mensuplarıyla birlikte 10 milyonluk Türkiye'nin en köklü ailesini oluşturuyor bu da yetmiyor, Türkiye sınırlarını aşıyor. Türkiye'nin ilk defa ihraç ettiği tek ve özgün eğitim modeli olarak karşımıza çıkıyor. Bugün 22 ülkede 54 İmam Hatip okuluyla bu okullar ümmet coğrafyasının umut ışığı haline dönüşüyor." şeklinde konuştu.

"28 Şubat sürecinde çok zorluk çektik"

ÖNDER Başkanı Ceylan: Türkiye'nin ihraç ettiği tek ve özgün eğitim modeli İmam Hatip okullarıdır

Programda bir konuşma gerçekleştiren ÖNDER'in geçmiş dönem başkanlarından İbrahim Solmaz, "Kadıköy Anadolu İmam Hatip'te çok acı günler yaşadık ama görüyorum ki dirilişte yine Kadıköy İmam Hatip'ten oluyor. 28 Şubat'ta Kadıköy İmam Hatip'in önünde velileri durdurmuyorlardı, öğrencileri sokmuyorlardı, bizleri yanaştırmıyorlardı. 3 tane bayan velimiz, başörtüsü sebebiyle okula alınmadığı için yaklaşık 3 ay tutuklu kaldı. Bizleri gözaltına aldılar, o gün başörtülü öğrencilerimizin polis otomobilini salladığını hiç unutamam. Öyle oldu ki bütün Türkiye'de direniş noktasında sıkıntı yaşadık en fazla direnişi Kadıköy Anadolu İmam Hatip yapmıştı. O günkü direnişle bugünlere geldik. Allah'a ne kadar hamd etsek ve şükretsek azdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55