,
  • BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Metiner: Evet’ler Yüzde 60’ın Altına Düşmez

Metiner: Evet’ler Yüzde 60’ın Altına Düşmez
Mehmet Metiner CRI TÜRK’e yaptığı açıklamada referandumda “evet” oylarının yüzde 60’ın üstünde olacağını söyledi.

Mehmet Metiner CRI TÜRK’e yaptığı açıklamada referandumda “evet” oylarının yüzde 60’ın üstünde olacağını söyledi. Metiner, “Yüzde 60’ın altına düşmeyiz inşallah. Biz sahadayız, milletimizle beraberiz, milletimizin ekseriyetinin ‘evet’ yönünde olduğunu görüyoruz” dedi.

Karl Marks Bu Sola Hayret Ederdi !

Mehmet Metiner, “neden evet oyu verilmeli?” sorusuna “Evet demeliyiz çünkü Türkiye’yi şu anki sistem geleceğe taşıyamaz. Mevcut sistemin bir adı bile yok. Parlamenter sistem deseniz değil, sadece parlamentolu bir sistem. Vesayet odaklarının biçimlendirdiği parlamentolu bir sistem, Meclis’te çoğunluğu herhangi bir parti elde etmişse yürütmeyle yasamanın iç içe geçtiği bir sistem, sadece muhalefet partisi milletvekillerinin değil, iktidar partisi milletvekillerinin de tanımına uygun bir biçimde yasama faaliyetini yapamadığı bir sistem. Aynı şekilde milletvekillerinin seçmenlerle olan ilişkilerini de düzenli bir şekilde ayarlayamadığı bir sistem. Yani milletvekilleri ne seçmenlerini memnun edebiliyor ne de yasama faaliyetlerini bilinçli bir şekilde yürütebiliyor. Ama 16 Nisan bir büyük devrimin miladı olacaktır. Halk, kendi iktidarını kuracaktır. Bundan sonra 61 anayasasıyla 82 anayasasıyla CHP ideolojisinin içinde yer olduğu anayasalar dönemi bitecektir. Bu ülke, CHP’nin altı ok zihniyetiyle yönetilmeyecektir. Bu ülkenin bütün solcularının doğrudan demokrasiye destek vermesi gerekirken, kendilerini ‘hayır’ cephesinde konumlandırmalarını da solculukla, sosyal demokratlıkla bağdaştıramıyorum. Kemal Bey ne kadar solcudur bilmiyorum. Ama sol, eğer statükonun, eski Türkiye’nin muhafızlığına soyunmuşsa herhalde Karl Marks bu sola hayret ederdi, tıpkı bizim hayret ettiğimiz gibi.” şeklinde yanıt vererek halkı “evet” oyu vermeye davet etti.

“Hayır” Çıkarsa Kemal Bey Ülkeyi Siyasi Krize Götürür

Mehmet Metiner, CRI TÜRK‘te Tülin Tonkuş’a verdiği özel röportajda Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandumda “hayır” çıkması durumunda Türkiye’yi siyasi krize götüreceğini söyledi: “Bu seçim siyasi iktidarın el değiştirdiği bir seçim değil, “hayır” çıksa da siyasal bir krizin olmaması gerekir. Bizim açımızdan böyle, biz tekrar Meclis’te çoğunluk olacağız, tekrar hükümet olacağız. Normal olan bu. Ama Kemal Kılıçdaroğlu normal bir siyasetçi değil, Kılıçdaroğlu’nun ne zaman ne diyeceği ne yapacağı belli olmuyor. “Hayır” çıkması halinde Kemal Bey bu ülkeyi tekrar siyasi krizlere götürecektir. İlk akşam diyeceği şey şudur; ‘Ey Cumhurbaşkanı, Ey Başbakan derhal istifa et. Millet size verdiği desteği çekti. Tez elden erken seçime gidelim’.  Bir erken seçim çığırtkanlığı yapacaktır. Kemal bey böyle bir siyasal patolojiye örnek teşkil ediyor. Halbuki bugün dürüstçe söylese ‘Sandıktan ‘hayır’ çıktığında ülkeyi erken seçime götüreceğiz’ dese çok daha dürüst olur ama Kemal Bey de onu aramamız nafile.”

CHP Che Guevara Hatırına Tekrar Düşünsün

Mehmet Metiner CRI TÜRK’ten Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunarak, CHP Genel Başkanı’nın Che Guevera’nın hatırına tekrar düşünmesini istedi. Metiner: “Che Guevara şöyle söyler; ‘Düşmanlarınız sizi seviyorsa biliniz ki sizde puştluk vardır’. Yani bugün Avrupa kime düşman ve niye düşman? Bütün Avrupa’nın Recep Tayyip Erdoğan’ı sevmemesi, bütün Avrupa’nın terör örgütlerine sahiplik yapması, dahası ve en kötüsü “hayır” cephesinin başını çekmesi Kemal Bey’i hiç mi düşündürmüyor. Che Guevera’nın hatırına yeniden bir düşünsün. İmam Şafi Hazretleri ne güzel söylüyor; ‘Düşmanın okunu takip et, seni hakikate ulaştırır’ Düşmanın oku yüreğimizi dağlıyor, daha 15 Temmuz’un üzerinden yıl geçmedi. Kemal bey kendisini FETÖ ile hizalandırıyor ama ‘Ben darbeye karşıyım’ diyor. İyi ki darbeye karşı olduğunu söylüyor bir de darbe yanlısı olsa ne yapardı?” dedi.

Kılıçdaroğlu’na Radyodan Şarkı Armağan Etti

Referandum ile ilgili görüşlerini CRI TÜRK’ten Tülin Tonkuş’a anlatan Mehmet Metiner, radyoda Kılıçdaroğlu’na kinayeli bir şarkı istediğinde bulunarak, referandumla bağlantılı bir yorum yaptı. Mehmet Metiner, “İsterseniz ben de söylerim yani şarkı söylemesini de türkü söylemesini de biliriz. Kemal Bey’in hatırına da söyleriz. Radyodan ona  ‘Hani ey gözyaşım akmayacaktın…’ı armağan ediyorum” diyerek radyodan “Veda Busesi” adlı eserin çalınmasını istedi ve ”16 Nisan’da Kemal Bey’in gözyaşları akacak, kaybedenler kulübünün üyesi olarak. Ona armağan ediyorum” dedi.

Darbeyi Whatsapp Grubundan Duyurdu

Mehmet Metiner, CRI TÜRK’e 15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ ‘cü darbe girişimini partisinin whatsapp grubuna kendisinin duyurduğunu söyledi. Metiner, “Saat 22:30 sularıydı, seçim bölgem Beylikdüzü’ndeydim. Arkadaşlarım bana Boğaziçi köprüsünün tutulduğunu söylediler. Ben de İstanbul Emniyet Müdürümüzü ve İstanbul Valimizi aradım, her ikisine de ulaşamadım. O arada bizim Ak Parti milletvekillerimizin whatsapp grubunda da bir hareketlilik başladı ‘Meclis’in üzerinde uçaklar geçiyor’ diye. Ben de Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanımız Engin Dinç’i aradım ve ondan öğrendim FETÖ’cü bir darbe girişimi olduğunu ve o an whatsapp gurubunda yazdım; ‘FETÖ’cü bir darbe kalkışması var, emir komuta zinciri dışında yapılan bir darbe kalkışması. Top yekûn direneceğiz. Silahlarımızla, kefenlerimizi giyerek meydana çıkacağız, onursuzca yaşamaktan ise onurluca öleceğiz’ diye. Kendimde silahımı kaptığım gibi meydanlara indim. Saat 23:30 sularında A Haber’e telefonla bağlandım. Bağlandığım sırada TRT’de darbecilerin bildirisi okunuyordu. Orada darbeyi tanımadığımızı söyledim.  O konuşmamda bir öngörü vardı; ‘Göreceksiniz milletimiz kendi iradesine, kendi reisine sahip çıkacaktır’ diye. Milletimizin o yürekliliğini her gözümün önüne getirdiğimde içime akan gözyaşlarımı tutamıyorum, o gece çok farklı bir geceydi. Kemal Bey o geceyi bilemez çünkü yanı başımızda bir yerde saklanıyordu. Darbeye karşı olduğunu söylüyordu ama yanı başımızda saklanmış olmasına rağmen çıkıp da Cumhurbaşkanı’na “Ben yanınızdayım” demedi, tanklar yanından geçerken sıvışıp gitti. Bize de her seferinde “Tanklar çıkarsa merak etmeyin tankların üstüne ilk ben çıkarım” diyordu Kemal bey işte bu..” diyerek 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı.

Aleviler Bizim Canımızdır

CRI TÜRK FM’e özel açıklamalarda bulunan Mehmet Metiner, Aleviler hakkındaki görüşlerini “Aleviler bizim canımızdır” diyerek dile getirdi. Mehmet Metiner, yaptığı açıklamada Sünnilik üzerinden Alevileri, Alevilik üzerinden Sünnileri düşmanlaştırmaya çalışan çevrelerin varlığından bahsetti ve sözlerine şöyle devam etti: “Benim en yakın dostlarım hep Aleviler olmuştur. Benim 6 yıl çalıştığım danışmanım, sekreterim, çok değer verdiğim dostlarımın tamamına yakını Alevidir. Ali’yi sevmek Alevilikse herkesten ziyade biz Aleviyiz.  Hz. Hüseyin dendiğinde ağlarız biz. Yezide binlerce lanet okuruz. Ali, bizim şahımız değil, Ali bizim gönül dünyamızın yüceler yücesidir. Alevilik bizden bir parçadır, Aleviler bizim canımızdır. Aynı bedende yaşıyoruz, aynı damarda akan kanız. Kaynağımız bir. Hacı Bektaş’ın deyişlerine, Pir Sultan’ın deyişlerine bakınız. Keşke kendine “Alevi” diyen kardeşlerimiz o deyişlere göre bir düşünme bir yaşam tarzı içine girseler. Ama Aleviliği giderek bir kamplaşma, düşmanlık ideolojisine dönüştüren sol çevreler, terör örgütleri var.  “Eline beline, diline sahip ol, incinsen de incitme” diyen bir felsefe bugün bir düşmanlık ideolojisine, bir Erdoğanfobizme dönüştürülmek isteniyor. Fobik insanların Alevi olması mümkün mü? “İncinsen de incitme” diye deyişi kendileri söylüyorlar, bir dakika geçmeden başlıyorlar neler neler söylemeye. Bir diğer husus; tabi ki Alevilerin de siyasal tercihleri olacaktır, bu bireysel olarak onların hakkıdır. Ama sen Yavuz Sultan Selim’in hesabını Tayyip Erdoğan ile görmeye çalışırken, Dersim katliamını yapan bir partinin arkasından tıpış tıpış yürürsen burada da siyasi bir ahlaksızlık, ilkesizlik ve tutarsızlık söz konusu. Yani ben Aleviliğin bu kadar politize edilmesini, PKK’nın, DHKP-C’nin ideolojisinin payandası veya mobilizasyon aracı olarak kullanılmasını Aleviliğe yapılmış çok büyük kötülük olarak görüyorum. Sünnilik üzerinden Alevileri, Alevilik üzerinden Sünnileri düşmanlaştırmaya çalışan çevreler var. Ne Sünniler ne de Aleviler bu oyuna gelsinler. Biz birlikte Türkiye’yiz.” dedi.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55