,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR'dan bayramlaşma programı

HÜDA PAR'dan bayramlaşma programı
HÜDA PAR, Ramazan Bayramı münasebetiyle gerçekleşen bayramlaşma ziyaretleri kapsamında 9 siyasi parti ile bayramlaştı.

Karşılıklı olarak eş zamanlı yapılan bayramlaşma programı kapsamında AK Parti, Deva Partisi, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Milli Yol Partisi, Demokratik Sol Parti, Gelecek Partisi ve HAK-PAR ile bayramlaşıldı.

HÜDA PAR'ın kabul heyetinde, HÜDA PAR Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Genel İdare Kurulu Üyesi Yasin Dursun ve Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Uşar, siyasi partileri genel merkezlerinde ziyaret eden heyette ise HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Bozdaş, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er yer aldı.

Bayramlaşmalarda, Filistin meselesi başta olmak üzere yeni bir anayasa gibi gündeme dair genel meselelerin yanı sıra yerel seçim ile ilgili konuşuldu. Karşılıklı iyi dilek temennileriyle sona eren bayramlaşma programlarında, siyasetin dili ve üslubu da gündem edildi.

Filistin meselesinden dolayı buruk bir bayram geçirdiklerini aktaran HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 3 oğlu ve torunlarının şehadetlerinden dolayı Allah'tan rahmet diledi.

"Siyonistler işgalci terör örgütüdür ve o şekilde değerlendirilmesi gerekiyor"

Dinç, "Gerçekten Filistin'de bir soykırım var. İnsanlık suçu işleniyor. Bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katlediliyor. Üzerlerine adeta yağmur gibi bombalar yağıyor. Buna hiçbir şekilde hiçbir insan sessiz kalamaz. Sayın Cumhurbaşkanının da belirttiği gibi işgalci israil bir örgüt gibi hareket ediyor. Bize göre sadece şimdi değil 75 yıldır bir terör örgütü gibi hareket ediyor. Onlar işgalci terör örgütüdür ve o şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Görüyoruz ki maalesef orada hiçbir kural, ilke ve kanun tanımadan her türlü zulümlerine pervasızca devam ediyorlar. Şu an orada çoğu halk ilaçsız, gıdasız ve işgalciler insani yardımın bile ulaşmasına engel oluyorlar. Bu konuda geç de olsa ticari ilişkilerde bir kısıtlama gelmesini biz çok olumlu buluyoruz. İnşallah ticari kısıtlama işgalci israili zor durumda bırakır ve Filistin halkı da özgürleşir. Bizim temennimiz, duamız bir an önce hiçbir çocuğun, kadının ve sivilin kanının akmamasıdır. Temennimiz güven, huzur ve barışın sağlanmasıdır." dedi.

"Seçimin memleketimiz için hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz"

Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkinde konuşan Dinç, şunları aktardı: "Bir seçim de atlattık. Seçimin memleketimiz için hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz. Sonuçta seçimde vatandaş, bize bir mesaj verdi. Bunun da hayırlı olmasını diliyoruz. Seçim sürecinde istemediğimiz bir dil (kutuplaştırıcı ve ötekileştirici) kullanıldı. Sert üslup vardı. Buna rağmen biz HÜDA PAR olarak yine de 'seçime gidiyoruz savaşa gitmiyoruz' dedik. Allah'a hamdolsun bu süreçte de ciddi oranda oylarımızı da arttırdık. Yüzde 60 oranında oylarımızı da artırmış olduk. Seçimden sonra artık siyasi partilerin, hizmet odaklı ve hizmet kaygısıyla çalışmalar ortaya koyması gerekiyor. Siyasilerin, kutuplaştırıcı ve ötekileştirici dili terk etmesi gerekiyor. Siyasi partilerin amacı topluma hizmettir ve hizmet olması da gerekiyor. Herkes ben nasıl daha güzel hizmet ederimin üzerinde çalışma yapması gerekiyor. Bu konuda hepimize de sorumluluklar düşüyor."

"Sivil, adil ve ana kucağı gibi herkesi kucaklayan bir anayasanın olmasını istiyoruz"

Son olarak yeni bir anayasa ile ilgili de konuşan Dinç, "Yeni, sivil ve adil bir anayasa gerekiyor. Sadece birilerinin hazırladığı ve birilerinin getirdiği metin anayasa olsun değil toplumun her kesiminden her katmanının kendini bulduğu bir anayasa meclisin ilk yapması gereken iş budur. Bir fırsat doğmuştur bunun da değerlendirilmesi gerekiyor. Sadece meclis değil meclisin dışındaki akademisyenler, halk ve sivil toplum kuruluşları herkesin katkısı olduğu sivil, adil ve ana kucağı gibi herkesi kucaklayan bir anayasanın olmasını istiyoruz. Bu konuda siyasi partilerinde bu konuda bir irade ortaya koyması gerekiyor. Belki hepimizin üzerinde bir mesuliyet ve sorumluluktur." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55