,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor

İYİ Parti olağanüstü kongreye gidiyor
Seçim sonuçlarının başarısızlık olarak değerlendirildiği İYİ Parti’de olağanüstü kongreye gitme kararı alındı.

Olağanüstü kongreye gitme kararı alan İYİ Parti’nin mevcut genel başkanı Meral Akşener 1 ay içerisinde gerçekleştirilecek olan kongrede yeniden genel başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Seçim sonuçları için "Sorumlu benim, gereği yapılacak" diyen Genel Başkan Meral Akşener, gazetecilerin sorusu üzerine yeniden aday olacağını açıklamasına rağmen 1 saat sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kararından vaz geçerek, 1 ay içerisinde gerçekleştirilecek olan kongrede yeniden genel başkan adayı olmayacağını belirterek, “Aday olacak arkadaşlara başarılar dilerim” açıklamasında  bulundu.

Parti içinde Akşener’e yoğun eleştiriler devam ediyor

24 Haziran seçimlerinde iyi bir sonucun alınamadığını belirten İYİ partililer, listeler ve alınan sonuç üzerinden Genel Başkan Akşener’i eleştirmeye devam ediyor.

Gelen yoğun eleştiriler karşısında Akşener’in sinirlendiği ve yaşadığı duygusal anlar sonrası "Madem öyle ben de istifa ediyorum" diyerek toplantıyı terk ettiği belirtilirken, parti içi tartışmaların yumruklaşmalarla sonuçlandığı belirtildi.

Tekrar toplantıya katılması için güçlükle ikna edilen Akşener’in toplantıda; "Madem burada başarı hiç konuşulmadı, eleştiriler var. O zaman kongreye gidelim" diyerek olağanüstü kongre kararı aldığı öğrenildi.

meral-aksener-001.jpg

 

Alınan kongre kararı sonrası Akşener, sosyal medyadan hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

“Aday olmayı düşünen kimse yok”

Kongre kararı sonrası ilk açıklama Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’dan geldi. Aydın, "Genel Başkanımız uzunca bir konuşma yaptı. Olağanüstü kongre 45 gün veya bir ay sonra yapılacak. Bu aynı zamanda seçimden çıkmış bir partinin yeniden hamle yapmasıdır. İYİ Parti bir yerde kendi küllerinden yeniden doğacak. Aday olmayı düşünen kimse yok. Cesaret edebilecek biri olduğunu da düşünmüyorum." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55