,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Geleceği yönlendirecek genç beyinler bu olimpiyatlarda

Geleceği yönlendirecek genç beyinler bu olimpiyatlarda
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Bilim ve Çocuk Festivali bu yıl birbirinden farklı etkinliklerle devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında Türkiye Beyin Olimpiyatları Zekâ Yarışması ise büyük ilgi görüyor. Olimpiyatların açılışını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, olimpiyatlara katılan tüm çocuklara başarılar dileyerek, “Bilim adına düzenlenen bu gibi platformlarda attığınız adımlar, gelecekteki çalışmalarınızın ilk adımıdır. Allah hepinize zihin açıklığı versin” dedi.

 

BAŞKAN ÇOCUKLARA BAŞARILAR DİLEDİ

23 Nisan Bilim ve Çocuk Festivali kapsamında düzenlenen 83 Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören öğrencinin katıldığı Türkiye Beyin Olimpiyatları Zekâ Yarışması Uluslararası İnterteks Fuar alanında başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yarışma başlamadan önce salona gelerek, çocuklara moral verdi.  Olimpiyatlara katılan tüm öğrencilere başarılar dileyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Geleceği sizler yönlendireceksiniz. Bilim adına düzenlenen bu gibi platformlarda attığınız adımlar gelecekteki çalışmalarınızın ilk adımıdır. Allah hepinize zihin açıklığı versin” dedi.

 

83 TAKIM KATILIYOR

23  Nisan etkinlikleri kapsamdaki Türkiye Beyin Olimpiyatları Zeka Yarışması’na bu 83 Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisinin katıldığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, bu katılımın kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, öğrencilere başarı dileklerini yineleyerek, “Sizleri buraya gönderen ve eğitiminizde büyük emeği olan eğitmenlerinize çok teşekkür ediyorum. Kentlerinize döndüğünüzde ailelerinize ve öğretmenlerinize sevgi ve saygılarımızı götürün” dedi.

 

SORULARI BAŞKAN DAĞITTI

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının ardından Beyin Olimpiyatlarının ilk tur sorularının yer aldığı kâğıtları öğrencilere dağıttı. Aynı zamanda bir eğitimci olan Başkan Karaosmanoğlu bu esnada, çocuklara heyecanlanmamaları ve sakin bir şekilde soruları yanıtlamaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra kronometreye basarak sınav süresini başlattı.

 

ANLAMLI AMAÇ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye Beyin Olimpiyatları Zeka Yarışması, Türkiye Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin zeka gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını sağlamak ve bu becerilerini geliştirmeyi sağlamayı amaçlıyor. 

 

23 NİSAN’DA GALA

23 Nisan etkinlikleri kapsamında iki gün sürecek olan yarışmada çocuklar ilk gün, Akıl Oyunları, Ekran Testi, Matematik Oyunları, Mesafeler, Mekanik Oyunlar, Optimizasyon. Sudoku Oyunları, Sudoku Zinciri, Farlı Sorular ve Altıgenler konularındaki soruları yanıtlayacak. Pazar günü ise Küp Zinciri, Ekran Testi,Maliyet Optimizasyon, Pentominolar ve Mantık Oyunları testlerine cevap verilecek. Aynı gün finalistlerin açıklanmasının ardından ise takım finalleri yarışmasına geçilecek. Bu etabın tamamlanmasıyla ise Türkiye Şampiyonun bu etapta belirlenmesiyle Türkiye Beyin Olimpiyatları Zeka Yarışması’nın şampiyonu belli olacak. Şampiyon takım ödülü 23 Nisan Gala Programında düzenlenecek ödül töreni ile alacak.

 

NAKDİ ÖDÜL VERİLECEK

Yarışmada birinci takıma 9 bin, ikinci olan takıma 6 bin, üçüncü olan takıma ise 3 bin TL nakdi ödül verilecek. Ayrıca ilk üçe giren öğretmen 1.500. finalist öğrenci-öğretmenler ise 4 bir 200 TL nakdi ödül alacak.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55