,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Gaziantep’te başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi

Gaziantep’te başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi
Gaziantep'te Sağlık Bakanlığı ile Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilçede okullarında üstün başarı ve iftihar belgesi alan 3 bin 500 öğrenciye düzenlenen törenle bisiklet hediye verildi.

​Gaziantep'te eğitim-öğretim yılı sonunda üstün başarı ve iftihar belgesi alan 3 bin 500 ortaokul ve lise öğrencisine bisiklet hediye edildi.

Akkent Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın yanı sıra Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz,  Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, son dönemlerde obezite ile ilgili çok ciddi sıkıntıların yaşandığını ve bunu aşmak için Sağlık Bakanlığı'nın ciddi mücadeleler verdiğini söyledi.

Yerlikaya, “Çocuklarımızın obezite olma tehlikesi ile ilgili sıkıntılı bir durum var. Bunu yenebilmemiz lazım. Sağlık Bakanlığı belediyelere belli bir kilometre yürüyüş ve bisiklet yolu yaptığı takdirde bisiklet veriyor.  Çocuklarımız Şahinbey Belediyesinin yaptığı bu bisiklet yollarında trafik kurallarına uyarak bu bisikletleri kullansınlar.”dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, Sağlık Bakanlığıyla yapılan protokol ile başarılı öğrencilere bisiklet dağıttıklarını ve amacın spor yapılarak obezite ile mücadele olduğunu belirtti.

Tahmazoğlu, ilk aşamada 600 bisikletin toplamda ise 3 bin 500 bisikletin dağıtımının yapılacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Şahinbey Belediyesi olarak Şu ana kadar 33 kilometre bisiklet yolu yaptık. Amacımız gençlerimizin ve vatandaşlarımızın spor yapması ve bisiklet sürmesi için yeni alanlar açmak. Spora teşvik etmek için bütün okullarımıza tenis masası verdik. Bizim amacımız sizin bu bisikletleri kullanırken spor yapmanız.  Şahinbey Belediyesi olarak şişmanlık ve obezite ile mücadele ediyoruz. Gençlerimizin obez olmasını istemiyoruz.  Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bisiklet yolu yapan belediyelere bisiklet veriyorlardı. Biz bu bisikletleri bir yıl önce aldık. Biz bu bisikletleri siz başarılı öğrencilerimize vermek için bir yıldır uğraştık. Başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum."

 Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere bisikletleri hediye edildi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55