,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

Adıyaman'da okullar 77 gün sonra ilk ders zilinin çalmasıyla eğitime başladı

Adıyaman'da okullar 77 gün sonra ilk ders zilinin çalmasıyla eğitime başladı
6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yüzde 70'e yakını yıkılan Adıyaman'da yaklaşık 3 ay sonra az hasarlı ve hasarsız okullarda ilk ders zili çaldı.

6 Şubat tarihinde Adıyaman'da de büyük yıkıma sebep olan depremlerden sonra 5 ilçede 27 Mart tarihinde başlayan eğitim-öğretimin ardından 24 Nisan 2023 tarihinde il merkezi ve geriye kalan 3 ilçede de eğitim başladı.

Kentte hasarsız ve az hasarlı olarak tespit edilen okullarda tadilat yapılarak okullar eğitim öğretime hazır hale getirildi. Orta ve ağır hasarlı olarak tespit edilen okullardaki eğitim-öğretim faaliyetleri okul eşleştirmeleriyle planlanarak bu okullardaki öğrenci ve velilere okul idareleri tarafından bildirimde bulunuldu.

Okullarda öğrenciler için psiko-sosyal destek çalışmaları başta olmak üzere her türlü eğitim desteği verileceği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tebliğ edildi.

"Okulumu özledim"

Yaklaşık 3 aydır okuldan uzak olan öğrencilerden Elif Sara Özdaş, "6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra okullarımız kapandı. Bu yüzden öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı özledik. Bugün ders başı yapacağımız için çok mutluyuz." dedi.

"Arkadaşlarımızın bazıları vefat etti"

Depremin kendilerini çok etkilediğini dile getiren Alparslan Doğan, "Deprem olduğundan beri okula gelemiyoruz. Arkadaşlarımızın bazılarını ve bazı öğretmenlerimizi kaybettik. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Okulumuzdan ve arkadaşlarımızdan ayrı olduğumuz için çok üzüldük. Bazen buluşmaya çalıştık ama yapamadık. Yaklaşık 3 ay kapalı olan okullarımızın açılmış olmasına sevindik. İnşallah bir daha ayrı düşmeyiz. Hafızlığımızı tamamlayıp hem dünya hem de ahiretimizin güzelleşmesine çalışacağız." ifadelerini kulandı.

"Arkadaşlarımı çok özledim"

Abdullah Doğan, "6 Şubat'ta meydana gelen depremden dolayı okullarımız kapandı. 3 ay boyunca okullarımıza gelemedik. Derslerimizden ve arkadaşlarımızdan uzak kaldık, mağduriyetler yaşadık.  Okullarımız bugün açıldı öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı çok özledim. İnşallah bbir yıl içinde hafızlığımızı tamamlayacağız." şeklinde konuştu.

"Arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi kaybettik"

Okulların açılması sevinen Ahmet Enes Coşkun, "Şubat'ta meydana gelen depremden dolayı çok üzüldük. Okullarımız, hafızlığımız durdu. Arkadaşlarımızı ve hocalarımızı kaybettik, bundan dolayı çok üzüldük.  Şimdi okulların açılmasına çok sevindik. Bayramda güzel günler yaşadık." dedi.

"Evlerin yıkıldığını görünce üzüldüm"

Depremin çok acı olduğunu dile getiren Bilal Uyanık, "Depremin ilk gününde çok üzüldük. Dayılarımla birlikte dedemin iş yerine gittik, evlerin yıkıldığını görünce üzüldüm. Okuldan ve arkadaşlarımdan ayrı olunca çok üzüldük." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55