,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

TSF, Türkiye’ye bayramlarda çifte mutluluk yaşatmayı alışkanlık haline getirdi

TSF, Türkiye’ye bayramlarda çifte mutluluk yaşatmayı alışkanlık haline getirdi
İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen 19. Sants Açık Satranç Turnuvası'nda Türk sporcu Mert Erdoğdu, elde ettiği norm ile Türkiye’nin 13’ncü Büyükusta'sı (GM) oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu(TSF), bayram öncesi Türkiye’ye çifte mutluluk yaşatmayı alışkanlık haline getirdi. İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen 19. Sants Açık Satranç Turnuvası'nda Türk sporcu Mert Erdoğdu, elde ettiği norm ile Türkiye’nin 13’ncü Büyükusta'sı (GM) oldu. 2016 yılında Türkiye Satranç Şampiyonu da olan Büyükusta Mert Erdoğdu, “Son 10 yıldır büyükusta olmak için son normu almaya çalışıyordum. Uzun yıllar sonra gelen bu başarıdan dolayı hem Türkiye hem kendi adıma çok mutluyum” diyerek duygularını dile getirdi.

 

Büyükusta sayısındaki artışın Türkiye’nin dünya satrancındaki yükselişinin en önemli göstergelerinden biri olduğuna dikkat çeken TSF Başkanı Gülkız Tulay da, “Görev yaptığım beş yılda Türkiye’ye beş büyükusta kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. Son beş yılda Türk satrancı olarak büyük bir atılım gerçekleştirdik. A Milli Takımımız tarihi zaferler kazanıyor. Genç sporcularımız dünya ve Avrupa şampiyonalarından altın madalyalarla dönüyor. Satrançta dünyanın en büyük ve kapsamlı organizasyonlarını düzenliyoruz ve Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından takdir ediliyoruz. Satrancın alt yapısına Türk satranç tarihinin en büyük yatırımlarını yapıyoruz. Satranç ülkesi Türkiye’yi, dünya satrancına yön veren ülkeler arasına soktuk. Her bayram da satranç ailesi olarak Türkiye’ye çifte sevinç yaşatıyoruz. Dünya satrancına adımızı altın harflerle yazmayı alışkanlık haline getirdik” diye konuştu.

 

“SON BEŞ YILDA BÜYÜK BİR ATILIM GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Türkiye, bayram öncesi büyükusta sevinci ile bayram coşkusunu ikiye katladı. Mert Erdoğdu, satranç sporcusunun elde edebileceği en büyük unvan olan ‘büyükusta’ unvanına Sants Açık Satranç Turnuvası'nda 9 tur sonunda 7 puanla 2603 ELO performansına ulaşarak elde etti.Türk satrancı da 2012 yılına kadar toplam 8 büyükusta unvanlı sporcuya sahipken, TSF son 5 yılda büyük bir atılım gerçekleştirerek Türkiye’ye 5 büyükusta kazandırdı. Erdoğdu’yu tebrik eden Gülkız Tulay, şunları söyledi:

 

“Kulüplerimiz, antrenörlerimiz, hakemlerimiz, temsilcilerimiz ve bir milyona yaklaşan satranç sporcumuz ile biz dev bir satranç ailesiyiz. Satranç sporuna yaptığımız doğru hamlelerle her geçen gün büyüyoruz, dünya satranç tarihine imza atmaya devam ediyoruz. Son beş yılda elde edilen büyük başarıların sırrı, yönetim olarak birlik içinde hareket ederek, enerjimizi boşa harcayacak küçük tartışmalara girmeyerek, sadece satranç sporu için atılım yapmak istememizde gizli. Satranç ailemiz, sporcularımızın, kulüplerimizin başarısı ve satranç sporunun Avrupa'da ve dünyada zirveye ulaşması için çalışıyor. Mert Erdoğdu gibi özverili sporcularımızın başarısı ile hedeflerimizi daha da büyütüyoruz. Türkiye’ye bu mutluluğu yaşatan Büyükustamızı yürekten kutluyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55