,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eşin: Bu mücadele İslam ümmeti ile haçlı siyonist zihniyeti arasındaki bir savaştır

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eşin: Bu mücadele İslam ümmeti ile haçlı siyonist zihniyeti arasındaki bir savaştır
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, "Bu savaş, bu mücadele sadece HAMAS ile işgal rejimi arasındaki bir mücadele değildir. Şu anki mücadele İslam ümmeti ile haçlı siyonist rejimi arasındaki tarihten günümüze gelen savaşın bir devamıdır." dedi.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı tarafından Beşiktaş-Levent'te bulunan israil konsolosluğunda düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

İsrail aleyhine döviz ve pankartların taşındığı ve birçok kişinin kefen giydiği programda, işgalci rejim aleyhine, Filistin mücadelesi ve HAMAS lehine sık sık sloganlar atıldı.

Günay İşeri tarafından okunan Kur'an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan HÜDA PAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, yıllardır aynı yerde israilin zulümlerini telin etmek için toplandıklarını ve her zaman israilin bir işgal rejimi olduğunu, sözden, laftan, protestodan, kınamadan anlamadığını, anladığı tek dilin güç olduğunu vurguladıklarını belirten Eşin, "Dün sabah itibarıyla gözümüzde çok büyütülen, 'yenilemez, ulaşılamaz, istihbaratıyla, ordusuyla, ekonomik, siyasi gücüyle alt edilemez' denilen işgal rejiminin nasıl zayıf olduğu, inanan müminler karşısında tavşan gibi nasıl kaçtığına şahit olduk. Bu savaş, bu mücadele sadece HAMAS ile işgal rejimi arasındaki bir mücadele değildir. Şu anki mücadele İslam ümmeti ile haçlı siyonist rejimi arasındaki tarihten günümüze gelen mücadelenin, savaşın bir devamıdır." diye konuştu.

"İsrail, Filistin, İstanbul, Diyarbakır, Suriye için bir güvenlik sorunudur"

Türk'ü, Kürd'ü, Arap'ı, tüm halkın Filistin davasına sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Eşin, "Orada şehit edilenler kardeşlerimizdir. Filistin ve Suriye coğrafyası yüzyıllarca İstanbul'dan idare edildi. Buradan gönderilen ordularla, askerlerle korundu. Dolayısıyla bu savaşı sadece Filistin'in, HAMAS'ın savaşı olarak görmüyoruz. Türk'üyle, Kürd'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, hatta tüm insanlığın bir mücadelesi olarak görüyoruz. İşgal rejiminden dost çıkmaz, müttefik çıkmaz, arkadaş çıkmaz. İşgal rejimi sadece Filistin için değil İstanbul için Diyarbakır için Suriye için Şam için Bağdat için Konya için bir tehlike, bir güvenlik sorunudur. Bunun anlaşılması lazım. Filistin toprakları satılık değildir. Ekonomik çıkarlar, siyasi hedefler için feda edilemez. Dolayısıyla bizim gibi onurlu bir devlete, asil halklara bu zulme seyirci kalınması beklenemez." şeklinde konuştu.

"Filistin halkı, İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır"

Grup adına basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şerafettin Güler, "Bir asırdan uzun bir süredir Siyonist işgalci çetenin Filistin halkına ve topraklarına yönelik uyguladığı sistematik işgal ve katliam devam etmektedir. Topyekûn bir soykırım hedefiyle hareket eden işgalci siyonistler, her geçen gün işgali genişletmekte, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı necis postallarıyla kirletmekte, bu kutsal beldenin kutsiyetini hiçe saymakta ve adeta bütün bir İslam âlemine meydan okumaktadır. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Her gün şehit vermesine rağmen, direnişi cephe cephe büyüten Filistin halkının şanlı direnişini selamlıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki mazlumiyet değil, direniş erdemdir! Erdemli Filistin halkının haklı mücadelesinde muvaffak olması için dualarımızı gönderiyoruz. Yüce Allah yardımcıları olsun, onları muzaffer kılsın!" dedi.

"İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin'e sahip çıkmaya davet ediyoruz"

Filistin halkının yalnızca kendi topraklarını savunmadığını, İslam ülkelerinin izzetini ve şerefini de savunduğunu vurgulayan Güler, "Hal böyleyken Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalıdır. Siyonist çete, işgal ettiği Filistin topraklarından defolmalıdır. İşgalci çeteyi, gelinen aşamada katliamcı ve işgalci uygulama ve politikalarından vazgeçmesi, Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kaldırması ve yeni bir katliama girişmemesi konusunda uyarıyoruz. HÜDA PAR olarak; Filistin'i, başkenti Kudüs olan, doğusu ve batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam'ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin'e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Siyonizm, İslam Dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir." diye konuştu.

Güler, "HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescidi Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin'in ve Mescidi Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55