,
  • BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfından "Hicri Yılbaşı" mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfından "Hicri Yılbaşı" mesajı
Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Merkezi, Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye hicretinin 1441. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından hicri yılbaşı münasebetiyle yayımlanan mesajda Peygamber Efendimizin hicretinin insanlık tarihinin seyrini değiştirdiği ifade edildi.

"Onlar sırf 'Rabbimiz Allah'tır.' dedikleri için haksız yere yurtlarından çıkarılmış kimselerdir. (Hac -40) ve Onlar ki hicret ettiler, yurtlarından çıkarıldılar, benim yolumda eziyete uğradılar, çarpıştılar, öldürüldüler. And olsun ki ben onların kötülüklerini örteceğim ve altlarından ırmaklar akan cennetlere koyacağım." (Al-i İmran 195) Ayet-i Kerimeleri hatırlatılan açıklamada, hicretin Müslümanlar için neden önemli olduğuna değinildi.

Hicretin tarih boyunca Peygamberlerin ve muvahhidlerin yaşadığı nebevi merhalelerden biri olduğu belirtilen açıklamada, "Kur'an-ı Kerim'de Allah (Azze ve Celle), hicretle ilgili 30'dan fazla ayet indirmiş, müminlere hicret etmeleri karşılığında verdiği mükâfatları zikretmiştir. İslam âlemi için büyük bir öneme sahip olan hicri yılbaşı, bu yıl 31 Ağustos Cumartesi gününe denk gelmektedir. 1440. yılını geride bırakacağımız bu tarihi yolculuk, genelde tüm insanlık için özelde de Müslümanlar için bir dönüm noktası, bir milat olmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada hicretin insanlık tarihinin seyrini değiştirdiğine vurgu yapılarak, "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in (Aleyhi Salât-u Vesselam) Mekke'den Medine'ye yaptığı bu tarihi ve tevhidi yolculuk, insanlık tarihinin seyrini değiştirmiştir. Böyle bir yolculuk; İslam âlemi için tarihin başlangıç noktası kabul edilmiş, İslam medeniyetinin temellerinin atıldığı bu kutlu yolculuk; beraberinde insanlara kurtuluşu, Asr-ı Saadeti getirmiştir." denildi.

"Hicret, insanlığın fıtratına dönüş davetidir"

"Hicret, bir kaçış değil; İslam davasında nebevi bir merhale, bir aşamadır. Hicret; İslam'ın, coğrafi bir sınıra mahkûm edilemeyecek kadar büyük bir din olduğunun göstergesidir." denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Hicret; İslam'ı yaşamanın mümkün olmadığı bir beldeden, İslam'ı yaşamanın mümkün olduğu bir beldeye yol almak demektir. Hicret, insanlığın kurtuluşu için her türlü bedeli göze alarak karşılıksız iyilik yapma düsturu ile hareket eden iyilik elçilerinin kendilerini insanlığa adamalarıdır. Hicret, insanlığın fıtratına dönüş davetidir. Zira İslam gelmeden önce zulüm ve adaletsizlik had safhadaydı. Gönüllere yerleşen İslam, adaletle hareket eden bir yönetim anlayışını sunarak insanlığın iliklerine kadar hissettiği bu zulüm dönemini sona erdirmiştir. Hicret, kardeşliktir. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Öyle bir kardeşlik ki daha önce birbirlerini hiç tanımayan insanlar İslam kardeşliği ile yeniden hayat buldular. Müslümanlar bu kardeşlik nimeti için Yüce Allah'a (Celle Celaluhu) ne kadar hamd etseler azdır. Bizleri bir arada tutacak yegâne güç ve kurtuluş reçetesi İslam kardeşliğidir."

Hicretin Müslümanların uyanışına vesile olması temennisinde bulunulan açıklanın sonunda şu ifadeler kullandı: "Böyle tarihi ve kutlu bir olayın getirdiği güzellikleri yâd ederek bu hicri yılbaşının da Müslümanlar arasında vahdet, kardeşlik ve uyanışa; zulüm altındaki kardeşlerimize kurtuluş ve zafer getirmesine ve İslam ümmeti için hayırlarla dolu bir başlangıca vesile olmasını Allah'tan tüm içtenliğimizle niyaz ederiz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55