,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan çevre temizliği duyarlılığı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan çevre temizliği duyarlılığı
Çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla "Çevre Temizlik Etkinliği" düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı İstanbul temsilciliği, piknikçilerin uğrak mekânları olan mesire alanlarında mıntıka temizliği yaptı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı İstanbul Temsilciliği, çevre kirliliğine karşı duyarlılık oluşturmak adına mesire alanlarında mıntıka temizliği yaptı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte şehir hayatından sıkılan vatandaşlar, dinlenmek ve piknik yapmak amacıyla günübirlik olarak ormanlık alanlara akın ediyor. Piknikte doğaya bırakılan çöpler, doğada ciddi şekilde çevre kirliliğine neden oluyor.  

Konuyla ilgili Peygamber Sevdalıları Vakfı adına İLKHA’ya açıklamalarda bulunan vakfın Sultangazi İlçe Temsilcisi Ahmet Ural, "Peygamber Efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını sadece manevi olarak değil, maddi olarak da hayatımıza nakşetmemiz gerektiğini biliyoruz. Dolayısıyla manevi temizliğin yanında bir de maddi temizliği ön plana çıkararak bu temizliği yaşadığımız her yerde ön plana çıkararak yaşadığımız her yerde uygulamalıyız." dedi.

Ural, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak yıllardır halkımıza Peygamberimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) ahlakını tanıtmak, onun sünnetini yaşamak adına birçok etkinlik gerçekleştirdik. Bugün istedik ki, Peygamberin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatında önemli bir yer tutan temizlikle alakalı halkımızı, Müslümanları ilgilendiren bir etkinlik yapalım. Peygamber Sevdalıları Vakfı İstanbul temsilciliği olarak çevre temizliği etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz. 'Allah (Celle Celalüh) temizdir temiz olanı sever.' ve 'Temizlik imanın yarısıdır.' diye buyuran Peygamber Efendimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) ümmeti olarak bizler de temizliğe gereken önemi vermemiz gerektiğinin farkındayız ve İnşallah bu önemi vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.      

"Onlarca çöp torbası doldurduk"                    

Ural, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Manevi temizliğin yanında bir de maddi temizliği ön plana çıkararak bu temizliği yaşadığımız her yerde ön plana alarak, yaşadığımız her yerde uygulamalıyız. Şu an temsilci ve gönüllü arkadaşlarımızla "Çevre Temizlik Etkinliği" düzenlemiş bulunmaktayız. Çünkü biliyoruz ki Allah-u Teâla bu dünyayı biz insanlara istifade etmemiz için var etmiştir. Bulunduğumuz çevrede, yaşadığımız ortamda eğer ki temizliğe dikkat etmezsek bizden sonraki nesiller bu büyük nimetten istifade edemeyeceklerdir. Şu an yapmış olduğumuz maddi temizlikle onlarca çöp torbası doldurduk. Bu işlemi yaşadığımız alanlarda, piknik alanlarında yaparsak Allah'ın (Celle Celalüh) izniyle bu kadar pislik birikmeyecek ve bu kadar çöp toplamak zorunda kalmayacağız. Yaz aylarına girmiş bulunuyoruz. Halkımız ramazan ayından sonra piknik alanlarına akın edecekler. Buradan halkımıza özellikle şu hatırlatmayı yapmak istiyoruz. Bizler bu dünyada, bu çevrede yaşıyoruz. Bu çevre bizimdir ve bizden sonraki nesillere aktarılması gerekiyor. Dolayısıyla özellikle piknik yaptığımız mesire alanlarımızı temiz tutarsak, pikniğimiz bittikten sonra bu alanlarda mıntıka temizliği yaparak evimize gidersek İnşallah manevi temizliğimizin yanında maddi temizliğimizi de gerçekleştirmiş olacağız."

"Belediyelerin mesire alanlarına temizlik için gelmediklerini görüyoruz"

Ural, son olarak şunları kaydetti:

Ayrıca buradan belediyelere de bu konuda çağrı yapmak istiyoruz. Belediyelerin mesire alanlarına temizlik için gelmediklerini görüyoruz. Belediyelere de buradan şunu söylemek istiyoruz. Belirli aralıklarla çöp temizlemek için buralara araçlar gönderilirse İnşallah insanlarımız daha temiz alanlarda pikniklerini yapmış olacaklar. Buradan başta gönüllü arkadaşlarımız olmak üzere tüm Peygamber sevdalısı halkımıza teşekkürlerimizi sunarız. Bu dünya bizimdir. Bizim istifademize sunulmuştur. Bizim görevimiz, bu güzel çevreyi kendimizden sonraki nesillere de aktarmaktır. İnşallah bu konuda daha bilinçli, daha dikkatli davranalım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55