,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

İslâmî Kıyamın Önderi: Şehid Şeyh Said!

İslâmî Kıyamın Önderi: Şehid Şeyh Said!
Vuslat Dergisi Aralık ayı sayısında, 29 Haziran 1925 tarihinde 60 yaşında, Allah ve din için şehid olan, Şeyh Said Efendiyi dosya konusu yaptı.

Vuslat Dergisi Aralık sayısında,  29 Haziran 1925 tarihinde 60 yaşında,  Allah ve din için şehid olan, Şeyh Said’i dosya konusu olarak, gündeme getirdi.

 

Muvahhid Şeyh Said

Tarih boyunca, İslâm Ümmeti içerisinde, birçok yiğit dâvâ adamları çıkmıştır. Bu dâvâ adamlarından birisi de, hiç şüphesiz  şehid Şeyh Said (rh.a.)’dır. Şeyh Said, ilmiyle, takvasıyla âlim, muvahhid ve mücahid bir şahsiyettir. Bu muvahhid şahsiyet, Hilafetin İlgası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ve İslâmî değerlerin yerle bir edildiği bir dönemde, gerçek bir İslâm âliminin yapması gereken net tavrını ve duruşunu ortaya koyarak, hem o dönemin Müslümanlarına, hem de ondan sonra gelen nesillere bir ışık, bir umut ve gerçek bir önder olmuştur. 

 

Şeyh Said ne Bölücü, ne de Vatan Haini Gerçek Bir İslam Kahramanıydı

Kemalist tarihçilerin, Şeyh Said hakkında ortaya attıkları vatan haini, bölücü, O’nun dâvâsı Kürdistan’ı kurmak,  O’nun kıyamı, bir Kürt kıyamıdır, iddiaları asla gerçeği yansıtmadığı gibi,   Şeyh Said’e atılan iftiralardır.  Halen bu asılsız iddiaların peşinde gidenler var. 

Kürt milliyetçileri de yıllarca Şeyh Said’i, Kürt isyanını başlatan ilk önder olarak Kürtlere tanıtma gayreti içerisinde oldular. Kürt milliyetçileri halen, Şeyh Said’i kendi bâtıl dâvâları için bayraklaştırmayı sürdürmektedirler.  

Yine aynı şekilde, Kemalistler de Şeyh Said’,i hain olarak ülkenin insanlarına tanıtmaya, O’nu karalama kampanyalarını var güçleriyle sürdürmektedirler. Şu bir hakikattir ki:  “Küfür, tek milletir!”

Şeyh Said’in mücadelesi şüphesiz ki, İslâm’ın yeniden bu topraklarda hâkim olmasıydı. Şeyh Said, Türkiye topraklarında, Hilafetin kaldırılması, Müslümanların İslâm’dan, İslâmî değerlerden uzaklaştırması karşısında, Müslüman halkını ve kardeşlerini bir Tevhid Mücadelesi’ne çağırıyordu.  

Şeyh Said’in Mezarı

Şeyh Said, 29 Haziran 1925 tarihinde 60 yaşında, Diyarbakır Dağkapı Meydanında idam edilerek şehadet mertebesine ulaşmıştır. O’nun izinde giden binlerce Müslüman, mazlum bir şekilde dönemin hükümeti tarafından şehid edilmişlerdir.   Zalimler, Şeyh Said’in mezarının izlerini dahi kaybettiler.

Dergide Yazısı Olan Yazarlar

Bahadır Kurbanoğlu, Âdem Karataş, Sadullah Aydın, Sidar Ergül, Muhammed İslamoğlu, Abdullah Dai, Hüseyin Kerim Ece, Ahmet Varol, İlhami Pınar, Seyfulislam Çapanoğlu…

Dergi Hakkında Detaylı Bilgi İçin: 0216 612 78 22

web: www.vuslatdergisi.com  

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55