,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

41'inci Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı İstanbul'da açıldı

41'inci Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı İstanbul'da açıldı
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 41'incisi düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla açıldı.

Fatih Camii avlusunda cuma namazına müteakiben düzenlenen programla açılışı gerçekleştirilen fuara, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yanı sıra İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ve çok sayıda yayıncı katıldı.

Bu yıl Filistin temasıyla düzenlenen ve Fatih Camii Baş imamı Kurra Hafız Metin Çakar'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan fuarın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İçinde bulunduğumuz ay, yeryüzünde en fazla okunan kitabın, hakkı batıldan, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden ayıran Kur'an-ı Kerim'in nazil olmaya başladığı mübarek Ramazan ayıdır. Bu müstesna zaman diliminde, Kur'an ayının manevi ikliminde bu anlamlı ve değerli buluşmayı, yayınlarıyla, gayretleriyle ve maddi-manevi imkânlarıyla zenginleştiren bütün yayıncı dostlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

"Kitap fuarında çeşitli etkinlikler ve söyleşiler gerçekleştirilecek"

Kitap fuarını oruç ibadetinin kalplere huzur, ruhlara dinginlik veren Ramazan ayında bilgi ve bilinç düzeyinde bir farkındalık oluşturmak için geçmişten bu yana düzenlediklerini kaydeden Erbaş, "Bu yıl iki farklı noktada, 15-30 Mart arasında kitapseverleri ağırlayacak olan fuarlarda, 150'den fazla yayınevinin binlerce kitabını kitapsever kardeşlerimizle buluşturacağız. Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde, İstanbul'da ise şu an huzur veren atmosferini teneffüs ettiğimiz Fatih Camii'nde gerçekleşecek fuarlarda, ilim, edebiyat, tarih, kültür, sanat, aile, genç, çocuk gibi pek çok alanda yayınlanmış nitelikli kitapları okuyucuyla buluşturacağız. Fuar süresince gerçekleştirilecek söyleşi ve imza günlerinde yazarları, kitapseverlerle buluşturacak; bunun yanı sıra çeşitli kültürel etkinlikler ve özellikle çocuklara yönelik aktiviteler gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"Hayat okumakla anlam kazanır"

Yüce Allah'ın "Oku" emrinin açtığı ufuktan doğan İslam medeniyetinin bir kitap medeniyeti olduğunu vurgulayan Erbaş, "Şu bir gerçek ki bir milletin gelişmişlik seviyesi, kitaba ve bilgiye verdiği değer ile ölçülür. Bir toplumun kitapla ve kütüphaneyle ilişkisi, o toplumun hayat kalitesiyle doğru orantılıdır. Bu denklem, tüm zamanları kuşatan bir gerçekliktir. Zira bir insanın veya toplumun düşünce ufku, sahip olduğu kelimeler kadardır. Fert ve toplum olarak ufkumuzu genişletmenin yolu, okumaktan geçmektedir. Ancak, üzülerek ifade edeyim ki ülkelerdeki kitap okuma oranlarının mukayese edildiği raporlarda Müslüman toplumlar, hayli gerilerde kalmaktadır. Bu durumun, özgürlük, güvenlik ve egemenlik bakımından açık bir tehdit olduğunu görmemiz gerekir. Çünkü kitaba, bilgiye ve okumaya yüz çevirenler, sahih bilgi ve sağlıklı düşünme zemininden de uzaklaşırlar. Kitapla ve bilgiyle ünsiyet kuramayanlar, yarınlarını inşa edecek bilgiyi üretmekten de mahrum kalırlar. Bilgi üretmeyi ve geliştirmeyi ihmal edenler, sorunları görme ve çözüm üretme imkânını da kaybederler. Neticede başkaları tarafından üretilen bilginin mahkûmu olurlar. Beşer olmaktan insan olmaya geçişi sağlayan en önemli haslet okumaktır. Hayat okumakla anlam kazanır. Okumaktan ve bilgiden maksat, sorumluluk almaktır. Bilgi, insanın varoluş gayesini idrak etmesini ve yeryüzü sorumluluğunu gerçekleştirmesini sağladığı ölçüde kıymetlidir." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un yaptığı dua ve kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirilen kitap fuarını gezdi.

Fuar, çeşitli söyleşi, imza günleri ve çocuklar için yapılacak etkinliklerle 30 Mart tarihine kadar devam edecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55