,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

TDV 41'inci Kitap Fuarı'nı 4 Günde 80 bin kişi ziyaret etti

TDV 41'inci Kitap Fuarı'nı 4 Günde 80 bin kişi ziyaret etti
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 41'incisi düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

 

1983 yılından bu yana İstanbul'da Fatih Camii avlusunda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleşen kitap fuarı, 15 Mart'ta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla açıldı.

150'den fazla yayıncının buluştuğu fuarda 30 Mart'ta kadar 200'den fazla etkinlik ve 70'ten fazla söyleyişi gerçekleştirilecek. Yazarlar ile okuyucuları buluşturan fuar, 4 günde 80 bine yakın ziyaretçi ağırladı.

Okullardan gelen öğrenciler ile yazarlarla buluşturuyoruz

Düzenlenen Fuar ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Fuar Koordinatörü Sadrettin Yüce," Geçen sene olduğu gibi bu sene de dopdolu bir program ile karşı karşıyayız. 150'den fazla yayıncının buluştuğu ve aynı zaman da 200'den fazla etkinliğin olduğu Türkiye kitap fuarı, 1983 yılından bu yana okuyucularla karşı karşıya. Geçen sene olduğu gibi bu sene de 150'den fazla çocuk etkinlikleri, 70'den fazla söyleyişi ve imza etkinliklerin olduğu ve okullardan gelen öğrencileri yazarlar ile buluşturuyoruz. Gecen 350 bin ziyaretçiyi ağırladık. Bu sene yine ilk hafta olmasına rağmen şu an fuarın 4'üncü günündeyiz, bugüne kadar 80'bin ziyaretçiyi ağırladık. Bu da fuara olan teveccühü gösteriyor. Okullar da öğrencilerimiz sabahtan akşama kadar sürekli geliyorlar ve halkın buraya teveccühünde oldukça fazla." dedi.

Milli ve manevi değerlere uygun etkinlikleri yapılıyor

Fuarın her gün sabah saat 11.00 ila akşam 23.00 saatleri arasında ziyarete açık olduğunu belirten Yüce, ikindi namazından sonra çocuk etkinliklerinin başladığını ve teravih sonrasına kadar devam ettiğini hatırlattı.

Yüce, "30 Mart itibari ile fuarımız nihayete erecek. Bu nedenle hem ucuz kitap almak hem de kitaplar ile haşir neşir olmak için bütün okuyucularımızı fuar alanımıza bekliyoruz. Burada özellikle milli ve manevi değerlerimize uygun etkinlikler yapılıyor. İkindi namazı sonrası yapılan etkinlikler kum boyama, Hacivat-Karagöz, ebru sanatı, iftar öncesi yapılan etkinliklerde Hacivat-Karagöz, meddah gösterileri, ibiş, Nasrettin Hoca ve buna benzer etkinlikler yapılıyor. Vatandaşların ve çocukların teveccühü gösterdiği etkinlikler de 30 Mart'a kadar devam edecek." diye konuştu.

Fuar, yazarlar ile okuyucuları buluşturuyor

Fuar kapsamında birbirinden değerli yazarların gerçekleştirilen söyleşilerle okuyucularıyla buluştuğunu söyleyen Yüce, yazarlar ile buluşmak, kitap kokusu almak için herkesi fuarı ziyaret etmeye davet etti.

"Kitapseverlerin aradıkları bütün dini kitaplar bu fuarda"

Fuara katılım sağlayan yayınevi temsilcilerinden Fetih Çelik, "Namaz çıkışlarında yoğunluk yaşanıyor. Cuma namazı, teravih namazı sonrası olsun yoğunluk oluyor. Kitapseverlerin aradıkları bütün dini kitaplar fuarımızda mevcut. Kitapseverleri buraya davet ediyoruz. Aradıkları tüm kitaplar, Arapça, tasavvuf kitapları, yurt dışından gelen eserler burada mevcut." şeklinde konuştu.

Fuarın güzel geçtiğini dile getiren Ahmet Onar ise kişisel gelişim için herkesi kitap okumaya davet etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55