,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C

Diyarbakır'da "Kudüs’ün Rengi" konulu resim sergisi açıldı

Diyarbakır'da "Kudüs’ün Rengi" konulu resim sergisi açıldı
​İşgal rejiminin Filistin'de başlattığı vahşi saldırılara dikkat çekmek ve yaşanan katliamları duyurmak amacıyla HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Kudüs’ün Rengi" konulu resim sergisi düzenlendi.

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinde 3 gün boyunca devam edecek olan resim sergisinin ilki Kayapınar ilçesi Yeni Hal Kavşağında sergilendi.

"Kudüs’ün Rengi" temasıyla düzenlenen resim sergisine katılım sağlayan ressamlar, kara kalem ve boyalarla duygu ve düşüncelerini beyaz sayfalara nakşediyorlar.

Sergi yerinde yapılan çalışma hakkında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Demir, etkinliğin ilk durağının Kayapınar olduğunu, sonraki günlerde diğer ilçelerde devam edeceğini söyledi.

Demir, "Daha önce duyurularını yaptığımız etkinlikleri ilki resim sergisi oldu. Merkez ilçelerimizde sergimizi sürdürmeyi devam edeceğiz inşallah. Buradaki amacımız Filistin halkının yanında olduğumuzu hissettirebilmektir. Aynı zamanda terör şebekesinin yaptığı zulmü elimizin ulaşabildiği noktalara kadar duyurabilmektir." dedi.

"Dünya arzuları onları azaptan kurtarmayacak"

Terör şebekesinin tarihinin katliamlarla dolu olduğunu hatırlatan demir, "Onun gücü sadece çocuklara, kadınlara ve bebeklere yeter. Asıl anlamda bunların hiçbir gücü ve kuvveti yok. Rabbimiz ayeti kerimelerde en açık şekilde tanıtmış. Bu kavim kadar dünyaya düşkün, yaşamak isteyen hiçbir ırk yoktur. Ayet-i Kerimelerde de belirtildiği üzere bunların her biri bin yıl yaşamak ister ama bu arzuları onları azaptan kurtarmayacak." ifadelerini kullandı.

Demir, "İnşallah biz Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde bu zulme son verebilmek için elimizden tüm gayretimizi ortaya koyacağız. İsrail bir devlet kurmak istiyor. Evet, devleti olacak. O da inşallah cehennemin dibi olacaktır." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da Filistin hakkındaki duygularını hünerleriyle paylaşmak isteyen ressamları etkinliğe davet eden demir, "Bir farkındalık oluşturmak amacıyla buraya gelen ressamlarımız duygularını aktarmaktadırlar. Hüneri olan tüm ressamlarımızı buraya davet ediyoruz." diye belirtti.

Sergi, yarın merkez Yenişehir ilçesi tren rayı yanında, Cuma günü ise merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanı'nda devam edecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55