,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Yıldırım: Cemreleri Gönlümüze Düşürmenin Zamanı

Yıldırım: Cemreleri Gönlümüze Düşürmenin Zamanı
Sultan Nevruz Cem'i Buluşması'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Biz farklılıklarımızı insanlığın, medeniyetin zenginliği olarak görüyoruz. Havamıza toprağımıza suyumuza düşen cemreleri artık gönlümüze de düşürme zamanı gelmiştir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Sultan Nevruz Cem'i Buluşması'nda konuşuyor.

İşte o konuşmadan satır başları

Bu topraklar sevgi medeniyetinin, birlikte yaşama kültürünün yeşerdiği ve bütün dünyaya örnek olduğu topraklardır. Bizler acıyı bal eylemesini bilmiş, birbirine kilitlenmiş bir milletiz. Alevi Bektaşi irfanı Selçuklu ve Osmanlı medeniyetinin mayasında çok önemli bir yer alır.Demokrasi ve insan haklarının yerini bugün ırkçılık ve islamofobi almıştır. Bu durum insanlık adına Avrupa'nın geleceği adına üzüntü ve endişe vericidir. Umarız ki bu sapkınlığa karşı güçlü bir itiraz yükseltirken birileri de bizim yanımızda yer alır.

CEMRELERİ GÖNLÜMÜZE DÜŞÜRMENİN ZAMANI

Biz farklılıklarımızı insanlığın, medeniyetin zenginliği olarak görüyoruz. Bir örneği de benim. Alevi ve Sunni vatandaşların bir arada yaşadığı bir köyde doğdum. Benim adımı da çok sevdiğimiz sevdikleri için adını verdiği komşumuzdan geldiğini sizlerle paylaşmak isterim. Biz birbirimizin çocuklarına ismini verecek kadar güçlü bir hukukla bağlıyız. Havamıza toprağımıza suyumuza düşen cemreleri artık gönlümüze de düşürme zamanı gelmiştir.

HZ ALİ İSLAMIN AHLAK ABİDESİYDİ

Bugün Peygamber efendimizin can yoldaşı ve İslam'ın en önemli kahramanı Hz. Ali efendimizin de doğum günüdür. Bütün Türk dünyası yeni bir güne Hz. Ali'nin doğum gününü kutlarcasına büyük bir neşeyle kavuşuyor. Herkes bilir ki Hz Ali, İslam dünyasının en önemli şahsiyetlerinden biridir. Bu genç kahraman öldürülme tehlikesini bile bile o peygamber efendimizin bütün savaşlarında en ön safta yer aldı. Küfre ve zulme karşı İslamın aydınlık yüzü oldu. Bu yüzdendir ki Hz Muhammed, "Ben kimin mevlası ise Hz. Ali de onun mevlasıdır" demişti. Bu yüzden bizde duyduk ve uyduk diyoruz. Hz Muhammed bizim son peygamberimiz. Duyduk ve uyduk. Hz. Ali İslam'ın kılıcı ve ahlak abidesiydi. Onun şehadeti bütün İslam dünyasının yüreğini sızlattığı gibi Hz Hüseyin'in şehadeti de yüreklerimizi yaktı kavurdu.

 

Kaynak: Haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55