,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

Yapılan hizmetler eziyete dönüştürülmesin!

Yapılan hizmetler eziyete dönüştürülmesin!
Siirt’in trafik akışının yoğun olduğu Cumhuriyet ve Aydınlar caddesindeki yolların bozuk olmasından dolayı araç geçişlerinin çileye döndüğü belirten vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler.

Siirt’in trafik akışının en yoğun olduğu caddede devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle yaşanan olumsuzluklara esnaf tepki gösteriyor.

Siirt’in trafik akışının yoğun olduğu Cumhuriyet ve Aydınlar caddesindeki yolların bozuk olmasından dolayı araç geçişlerinin çileye döndüğü belirten vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler. Özellikle yemek sektöründe iş yerleri çalışanları tozdan dolayı mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.

Siirt’in trafik akışının en yoğun olduğu Cumhuriyet Meydanı ve Aydınlar Caddesinde yaklaşık iki ay önce doğalgaz çalışmaları nedeniyle yollar kazılıp doğalgaz boruları döşendi. Doğalgaz boruları döşendikten sonra kazılan yollara sadece toprak doldurulup bırakıldı. Bu durumdan şikâyetçi olan esnaf, hem toz-duman içinde kaldıklarını hem yoldan geçen araçların hasar gördüğünü hem de trafiğin aksadığını ifade ettiler.

Cumhuriyet Caddesinde uzun yıllardan bu yana esnaflık yaptığını ve Siirt’in makûs talihinin bir türlü değişmediğini söyleyen Yusuf Özgür, “Aydınlar Caddesinde esnafım, büryan yapıyorum. Caddelerin düzeltilmesi söz konusu değil. Köstebek yuvasına dönmüş durumda. Hizmet adı altında bu çile bitmeyecek gibi duruyor. Günde bir iki saat çalışıp geziyorlar, çalışma diye bir şey yok. Umarım yaparlar, ama bayağı uzun sürecek, çünkü Siirt’in makûs bir talihi var. Bizim işlerimiz hep aksak gidiyor. Yapa bileceğimiz bir şey yok. Yetkililere buradan çağrıda bulunuyoruz. Umarız en yakın zamanda buraları yaparsınız.” ifadelerini kullandı.

Arabaların geçişi sırasında toz ve dumandan dolayı mağdur olduklarını söyleyen Emin Yüce, “20 yıldır burada esnafım böyle rezillik görmedim. Yaklaşık iki aydır bu rezilliği çekiyoruz. Bir araba geçince toz kalkıyor, bir esnaf olarak mağdur oluyoruz. Bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” dedi.

Yemek sektöründe iş yaptığını ve dükkânına gelen müşterilerin rahatsız olduğunu, yolların bir an önce yapılıp sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirten Mehmet Ertan, “Doğalgaz boruları döşendiğinden beri bu yollar sürekli toz dumanı oluyor. Bundan çok rahatsızız. Bir an önce belediyenin çözüm bulunmasını ve yardımcı olmasını istiyoruz. Yemek sektöründe olduğumuz için çok sıkıntı yaşıyoruz.” diye konuştu.

Yaklaşık 2 aydır tozla mücadele ettiklerini, masalarının, bardaklarının ve büryanlarının toz içinde kaldığını söyleyen Mehmet Beşir Erçelik isimli esnaf da sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55