,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 14 °C

Vali Canalp ASKON'un konuğu oldu

Vali Canalp ASKON'un konuğu oldu
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şubesinin her ay gerçekleştirdiği Aylık Geleneksel Buluşma Toplantısı’nın bu ayki konuğu Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp oldu.

Vali Ekrem Canalp’ın toplantıya katılımlarıyla memnuniyet duyduklarını dile getiren ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, yaptığı açılış konuşmasında onlarca yatırımcının ilimizde yatırım yapmak için OSB’lerde yer tahsisi için beklediklerini, bu nedenle OSB sayılarının artırılması ve ihtisas OSB’lerinin kurulmasını gerektiğini ayrıca tarım arazilerinin korunması konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi.

İluh deresi, imar ve kentsel dönüşüm hakkında da konuşan Nasıroğlu, çalışmalarda gelinen son durum hakkında Vali Canalp’e sorular yöneltti.

Vali Ekrem Canalp ta şöyle konuştu; “Batman’ın başta ekonomi ve istihdam problemleri olmak üzere bütün sıkıntılarını, paradigmayı değiştirerek ve devrim niteliğinde ıslahatlar yaparak giderebiliriz. Hedefimiz üreten ekonomi ile Batman’ı, Endüstri ilişkileri sıralamasında ve Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik iller sıralamasında Türkiye’nin ilk on ili arasına almak. Batman'ın birçok konuda 'Bölgesel Merkez' olmak gibi bir potansiyeli var. Bu nedenle mevcut OSB’nin yanı sıra Tekstil İhtisas OSB, Gıda İhtisas OSB gibi toplam 5 OSB’yi daha Batman’a kazandırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu OSB’lerde yer alan sanayi tesislerinde nihai olarak üretilecek ürünleri yine ihtisas OSB’lerinde işleyip katma değerini artırarak ayrıca üniversiteler ve ilgili diğer kurumları organizasyonlu bir şekilde bir araya getirerek ilimiz için kazanımlar elde edebiliriz."

Şehirleşme anlamında yaşanan en büyük sıkıntının kaçak ve imarsız yapılar olduğuna değinen Canalp, "Kaçak yapılaşmaya müsamaha gösteremeyiz. Batman’ı çepeçevre kuşatacak ve Batman'ın nüfusunun 2 katından fazlasına hitap edebilecek şekilde imar çalışmamız devam ediyor. İluh deresi konusunda etap etap ilerleyeceğiz. Şu anda birinci etapta ilerliyoruz. Batman Çayını atıklardan kurtaracağız. Tarım arazilerini koruyacağız.” dedi.

Vali Canalp, “İş insanları olarak böyle güzel bir meclis oluşturduğunuz için ve beni de davet ettiğiniz için tüm ASKON ailesine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan ASKON Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu, “ilimizde iktisadi ve sosyal hayatın tüm alanlarında faaliyet gösteriyoruz. İlimiz ekonomisine doğrudan katkı yapacak ve toplumsal olarak daha müreffeh bir seviyeye ulaşmamızı sağlayacak yatırımlarda bulunmak ve bu bağlamda öncü girişimcilerden olmak temel hedeflerimizdendir. Bu anlamda gerekli arazi tahsislerinin yapılması halinde üye işletmelerimizle başta üretim ve istihdam olmak üzere yapılacak çalışmaların tümünde Sayın Valimizin projelerine destek vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran Sayın Valimize ASKON ailesi adına şükranlarımı iletiyorum” Şeklinde konuştu.

Toplantı, plaket takdimi, ASKON’a katılan yeni üyeler için rozet takma etkinliği ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

askon-aylik-toplantisi.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55