,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

Vali Aksoy: Diyarbakır’ın en önemli sorunu algı sorunu

Vali Aksoy: Diyarbakır’ın en önemli sorunu algı sorunu
İftarda basınla bir araya gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır’ın en önemli sorununun algı sorunu olduğunu belirterek, bu kötü algının ortadan kaldırılması için hep birlikte çalışılması gerektiğini belirtti.

Basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır’ın en önemli sorununun algı sorunu olduğunu söyleyerek, bu kötü algının ortadan kaldırılması için hep beraber çalışılması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yerel ve ulusal basın mensuplarına yönelik iftar yemeği verdi. İftar yemeğinden önce masaları tek tek dolaşarak basın mensuplarıyla sohbet eden Vali Aksoy,  ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır’ın en önemli sorununun algı sorunu olduğunu söyleyen Aksoy, bu kötü algının ortadan kaldırılması için hep birlikte çalışılması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır’ın turizm değerlerinin Türkiye ve dünyada yeniden konuşulduğunu dile getiren Aksoy, “Ekonomik anlamda hareketlilik sağlanması bakımından yürüttüğümüz önemli çalışmalar var. Hepinizin yakından takip ettiği gibi Diyarbakır’ın turizmden daha fazla pay alması ve hak ettiği noktaya gelmesi bakımından özellikle TURSAB Başkanı ve tur operatörlerini buraya davet edip bir toplantı gerçekleştirmiştik. Diyarbakır turizm değerleri Türkiye ve dışında da yeniden konuşulmaya başlandı. Yeni grupların da kentimize gelmesinden büyük bir memnuniyet duyduk.” dedi.

Diyarbakır’ın en önemli sorununun algı sorunu olduğunu söyleyen Vali Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

“Diyarbakır’ın en önemli sorunu algı sorunu, bu algı sorununu da kaldırmak noktasında hep beraber çalışmak durumundayız. Diyarbakır’a gelen, dolaşan ve bizimle görüşen, gitmeden önce kişilerle yaptığımız temaslarda çok açık olarak şunu ifade ediyorlar. Diyorlar ki; ‘Bizim düşündüğümüz Diyarbakır ile gördüğümüz Diyarbakır çok farklı, Diyarbakır düşündüğümüzün çok ötesinde bir şehir.’ Biz de şunu çok net olarak ifade ediyoruz; Diyarbakır'ın diğer büyükşehirlerden hiçbir farkı yok. Diyarbakır'a rahatlıkla gelin, rahatlıkla yatırım yapın. Turizm anlamında rahatlıkla dolaşın.”

Sur ilçesinde bulunan Lale Bey ve Ali Paşa Mahallelerindeki kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen yıkımlara da değinen Aksoy, “Buralarda kamulaştırma işlemleri tamamlandı ve vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Vatandaşlardan buraları tahliye etmelerini istedik. Tabi ki amacımız vatandaşı mağdur etmek, sıkıntıya sokmak değil. Bizim buradaki tek amacımız projenin bir an önce hayata geçmesidir. Vatandaşların mağdur olmaması adına onlara yasal olarak tüm kamulaştırma paraları hesaplarına yatırıldı ama bir kısmı kiracı ve gerçekten gariban insanlar. Onların da mağduriyetlerini giderme adına taşınma parası ve 6 aylık kira yardımı yapma sözü verdik. Kaymakamlıkla vatandaşların görüşmesi devam ediyor. Şu ana kadar 103 aile tahliyesini yaptı. Kısa zamanda inşallah diğerlerinin de tahliyelerini yaparak orayı da projenin uygulanabilir bir ortama taşımış olacağız." ifadelerini kullandı.

Vali Aksoy, açıklamasının sonunda, bu mahallelerdeki çalışmayı Hazreti Süleyman Camii'ndeki peyzaj çalışmasına benzer bir şekilde 'Koruma Amaçlı İmar Planı'na uygun olarak yapacaklarını sözlerine ekledi. (İLKHA)

vali-huseyin-aksoy-iftar.jpg

vali-huseyin-aksoy-iftar-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55