,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 17 °C

TSK'dan PKK Operasyonları!

TSK'dan PKK Operasyonları!
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili açıklamada bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Elazığ, Van, Hakkari, Diyarbakır, Muş, Siirt, Mardin, Şırnak ve Irak kuzeyi/Gara bölgesinde PKK'ya yönelik operasyonlar ile ilgili bilgi verildi. 

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada:

"Elazığ/Karakoçan’da, 22 Eylül 2017’de icra edilen silahlı İHA ile gerçekleştirilen atış sonrası bölgede icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensubu altı terörist cesedi, iki adet M-16 piyade tüfeği, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet keskin nişancı tüfeği, 1.270 adet fişek, dokuz adet el bombası, iki adet mayın, üç adet gece görüş dürbünü, dört adet telsiz ve muhtelif yaşam malzemesi ile birlikte ele geçirilmiştir.

Van/Gürpınar’da, 22 Eylül 2017’de icra edilen hava harekatı sonrası bölgede icra edilen arazi aramasında, tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir terörist, silahlı İHA ile gerçekleştirilen atış sonucu etkisiz hâle getirilmiş, bölücü terör örgütü mensubu üç terörist cesedi, iki adet M-16 piyade tüfeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, iki adet tabanca, 10 kg TNT, yedi adet el bombası, 18 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 100 adet fünye ve muhtelif yaşam malzemesi ile birlikte ele geçirilmiştir.

Hakkâri/Yüksekova’da, devam eden operasyonda tespit edilen bir mağara içerisinde 1.600 kg gıda maddesi ve muhtelif malzeme ele geçirilmiş, bir adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir.

Diyarbakır/Lice’de, devam eden operasyonda, tespit edilen bir sığınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Muş/Merkez’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen 12 sığınak içerisinde bir adet el yapımı patlayıcı, beş adet tüp, 1.200 kg gıda maddesi ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirilmiştir.

Siirt/Baykan’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Mardin/Midyat’ta, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir mağara içerisinde içerisinde iki adet el bombası, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet tüp ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

Şırnak/Silopi’de, Irak kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu beş terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Irak kuzeyi/Gara bölgesinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait silah mevzii, mağara ve sığınaklar düzenlenen hava harekâtı ile imha edilmiştir. (Bilgilendirme yapılmıştır.)" denildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55