,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

TESSEP: "Kadını ihya eden toplumu da ihya eder"

TESSEP: "Kadını ihya eden toplumu da ihya eder"
TESSEP Genel Koordinatörü Aynur Sülün, kadın eliyle hem aileyi hem de toplumu ihya etme gayesinde olduklarını söyledi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren TESSEP Genel Koordinatörü Aynur Sülün, "Kadını ihya eden toplumu da ihya eder. Kadın eliyle hem aileyi hem toplumu ihya etmek gayesindeyiz" dedi.

Tesettürün toplumda yaygınlaşması ve doğru anlaşılması adına yola çıkan Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), yozlaşan tesettür anlayışının tekrar özüne dönmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.

Yaptıkları çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan TESSEP Genel Koordinatörü Aynur Sülün, kadın eliyle hem aileyi hem de toplumu ihya etme gayesinde olduklarını söyledi.

Öncelikli hedeflerinin kadının bir anne ve bir eş olarak hak ve sorumluluklarını kendisine belirtmek, kendisini doğru konumlandırmaya çalışmak olduğunu söyleyen Sülün, "Özellikle kadının yanlış bir şekilde yönlendirildiği bir dönemde, sorumlulukları konusunda şaşırtıldığı bir dönemde, biz İslam üzere rabbimizin onun fıtratına vermiş olduğu özellikler üzerinden kadını doğru bir şekilde yönlendirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Sülün, "Kadın ihya olduğunda çocukların da iyi yetişeceğine inanıyoruz. Çünkü kadın annedir ve sorumlulukları vardır. Fakat bugün kadın bireyselleştirilmeye çalışılıyor. Özgürlük, eşitlik adı altında aslında hiçbir sorumluluğu olmayan bir varlık haline getirilmeye çalışılıyor. Bu toplum ciddi bir anlamda büyük bir tehlikedir. Çünkü kadın anne olmakla birlikte kendisinde bir takım manevi özellikler var. En büyük zenginliği hayâdır. Bu hayâ ve edep arttığı oranda hem annelik güdüleri kuvvetlenecek hem anneliği doğru bir misyona oturtabilecek. Doğru amaçlar üzerinde çalışarak kendisine yönelik yapılan saldırılara karşı, iffetsizliklere karşı evini haya ve iffetin kalesi haline getirebilecek." diye konuştu.

Kadını kendi potansiyelleri üzerinde güçlendirmekle birlikte aileyi de güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Sülün, "Böylelikle sağlıklı nesiller, sağlıklı toplumlar, sağlıklı medeniyetler çıkacağına inanıyoruz. Bununla birlikte yozlaşan tesettür anlayışına karşı tesettürün anlamının, ruhunun ne anlama geldiğini kadınlarımıza, gençlerimize. Çocuklarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Bu noktada bütün yaş gruplarındaki hanımları bilinçlendirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55