,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Teketaş: "2018 yılında 118 milyonluk yatırım yapacağız"

Teketaş: "2018 yılında 118 milyonluk yatırım yapacağız"
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, 2018 yılının VASKİ açısından tam bir yatırım ve hizmet yılı olacağını söyledi.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, 2018 yılının VASKİ açısından yatırım ve hizmet yılı olacağını söyledi.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, 2018 yılının VASKİ açısından tam bir yatırım ve hizmet yılı olacağını dile getirerek, "Kayyum öncesi harcanan paralar yerli yerine harcansaydı, bu kadar sıkıntı çekmezdik. Yatırımlar gelişigüzel, programsız gerçekleştirilmiş." dedi.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, yapılan araştırmalarda kayyum öncesi VASKİ yatırımlarının gereksiz yerlere kaydırıldığını ve halkın parasının boşa harcandığını dile getirerek, "Bazı mahallelere yapılan depolar yanlış yerlere yapılmış. Bu nedenle kurumumuz ciddi paralarla zarara uğratılmış. Bizler geçmişin telafisi için çalışıyoruz. Halkın parası yine halkın en tabii hizmetlerine harcanacak. Bizim görevimiz bu makamlarda tek kuruşu bile israf etmeden hizmete harcamaktır." açıklamasında bulundu.

2018 yılının yatırım ve hizmet yılı olacağını belirten Tekataş, "2018'de toplamda projelerimize 118 milyonluk bir pay ayırdık.  Kamuoyuna duyurduğumuz gibi en büyük projemiz yeni bir arıtma tesisisin kurulmasıdır. Sayın valimiz Murat Zorluoğlu'nun yoğun çabaları ile Van artık güzel bir arıtmaya kavuşacaktır. Van gölü artık kirlenmeyecektir." şeklinde konuştu.

Göreve geldiğinde kurumun 325 milyon borçlu olduğunu söyleyen Tekataş, "Biz bu borcun 45 milyon TL'sini ödedik. Bir yandan da hizmet üretmeye devam ediyoruz." dedi.

Tekataş, öncelikle su depolarının tümünün seramik ile kaplanacağını, halkın sağlıklı su içmesinin sağlanacağını, daha önce yapılan depoların beton kaplı olduğu için oldukça sağlıksız yapıldığını belirtti.

Tekataş, "Halkın parasının öncelikli hizmetlere aktarılması için çalışıyoruz. Hizmete susamış Van için yepyeni projeleri devreye alacağız. Van'ı güvenli bir liman haline getirmek istiyoruz. Yatırımlarla Van güzelleştikçe, daha da cazip hale gelecek ve ekonomisi de gelişecektir"  diyerek, 2018 yılının Van için yepyeni bir hamle yılı olacağını söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55