,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C

Tahmazoğlu: "Aile toplumun çekirdek yapısıdır"

Tahmazoğlu: "Aile toplumun çekirdek yapısıdır"
Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen evlilik okulunda eğitimi törenine katılan başkan Mehmet Tahmazoğlu, ailenin, toplumun çekirdek yapısı olduğunu belirterek huzurlu bir toplum için mutlu ailenin şart olduğunu kaydetti.

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ailenin, toplumun çekirdek yapısı olduğunu belirterek huzurlu bir toplum için mutlu ailenin şart olduğunu vurguladı.

Gaziantep'te merkez Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen evlilik okulunda eğitime katılan ve mezun olan 157 çift, düzenlenen törenle sertifikalarıyla beraber çamaşır makinalarını aldılar.

Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) , Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Şahinbey Belediyesinin bilirlikte yürüttüğü proje kapsamında evlilik okuluna katılarak hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan evli ve yeni evli 157 çifte, düzenlenen törenle sertifika verildi.

Şahinbey Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Tahmazoğlu, ailenin toplumun çekirdek yapısı olduğunu belirterek, bundan dolayı evliliğin üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir yapı olduğunu söyledi.

Evlilik Okulu’nu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi’ne ait olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, "Aile toplumuzun çekirdek yapısıdır. Bunu da gençler ve çocuklar oluşturuyor. Evlilik üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir yapı. Eğer aile yapısı sağlamsa, eşler birbirine sımsıkı sarılmışsa o zaman toplumda sağlam oluyor. Suç örgütleri boşanmış anne ve babası vefat etmiş, aile yapısı bozulmuş çocukları hedef alarak, onları kolayca elde edip, kötü emellerine alet edebiliyorlar." dedi.

"Toplumuzun şu anki hastalığı boşanmak." diyen Tahmazoğlu, "Çiftler evlendikten kısa bir süre sonra boşanıyorlar. Bir kişi boşandığı zaman çevresindeki bütün herkesi etkiliyor. Bizim Evlilik Okulu’ndaki amacımız çiftler arasındaki muhabbeti arttırıcı unsurları ortaya çıkarmaktır. Bizler eğer aile olgusunu sağlam tutarsak, toplumumuzda o derece güçlü olacaktır. Çünkü toplumlar ailelerden oluşur. Bundan dolayı ‘Mutlu aile, huzurlu toplum’ sloganıyla yola çıktığımız, 2009’dan bu yana devam ediyor. Evlilik Okulumuzda bu güne kadar 24 bin 174 kişiye eğitim vermişiz ve vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, evliliğin önemine vurgu yaparak, "Şahinbey Belediyemiz Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yapmış. Ben ilk defa böyle bir olaya şahit oldum ve Gaziantep’e gelelim çok uzun bir süre olmadı. Ancak bu projenin önemini evinizin içerisinde ve toplumumuzda hissedeceksiniz. Bu nedenle bu tür projelerin sayısını arttırmamız lazım." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 224 çifte sertifikalarıyla beraber çamaşır makinaları verildi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55