,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Şırnak'ta "Mevlid-i Nebi 1439" etkinliği

Şırnak'ta "Mevlid-i Nebi 1439" etkinliği
Şırnak Üniversitesi (ŞÜ), Hz. Muhammed'in (s.a.v) hicri doğum yılı dolaysıyla "Mevlid-i Nebi 1439" etkinliği düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi tarafından Hz. Muhammed'in doğumunun Hicri 1439'uncu yılı dolaysıyla bir program düzenlendi.

Mehmet Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, ŞÜ Rektörü Prof. Dr. M.Emin Erkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Hatip, bir konuşma yaptı.

Hatip, Hz. Muhammed'i anlamak ve anlatmak için dakikaların, saatlerin yetmeyeceğini, onu anlamak için onun hayatının tatbik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmanın sonrasında sinevizyon gösterimi ve daha sonra, Fatih Koca ve Bad-ı Saba Musiki Topluluğu tarafından katılımcılara tasavvuf müzik dinletisi sunuldu.  

Tasavvuf sanatçısı Fatih Koca, Şırnak'ta konser vermenin heyecan ve gururunu yaşadığını söyledi.

Hep merak ettiği Şırnak'a gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Koca, "Böyle bir güzel topluluğa konser vermek, Efendimizi (sav)  anlatan eserleri böyle bir günde icra etmek benim için ayrı bir mutluluk oldu. Gerçekten bugün güzel bir topluluk vardı ve salon hınca hınç doluydu. Bu konsere de pozitif yansımış oldu. Şırnak çok değerli bir ilimiz fakat terör olaylarından dolayı burayı çok farklı anıyor idik. Bugün anladım ki Şırnak kendine gelmiş ve sosyalleşmiş diyebiliriz. Bundan sonra kentin edebiyatın, sanatın, musikinin, sporun ve gençliğin ön planda olduğu çok güzel bir Şırnak tasavvuru var gönlümde, onu görmüş oldum bir an. Belki Efendimizin 1439'uncu doğum yılı Şırnak'ta da bu manada yükselişinin bir göstergesi olur."

Hz. Muhammed'in 1439'uncu yılı dolaysıyla hem üniversite öğrencilerini hem de Şırnaklı vatandaşları kucaklayacak bir program hazırlamak istediklerini aktaran ŞÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz ise şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en iyi tasavvuf müziği sanatçılarından olan Fatih Koca'yı kente getirdik ve Şırnak'ta ilk kez böyle bir konser gerçekleşti. Hem izleyicilerimiz hem de kendileri ziyadesiyle memnun oldular. İnşallah tekrar davet edeceğiz. Şırnak'ın zor günlerinden sonra kulakların Türkçe, Kürtçe, Arapça her dilde gözyaşlarımızın renginin aynı olması gibi Peygamber sevgimizi de her dilde burada göstermeye çalıştık." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55