,
  • BIST 9876.23
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C

Şehzade Demir: “HÜDA PAR siyasette iddialı bir noktaya gelmiştir”

Şehzade Demir: “HÜDA PAR siyasette iddialı bir noktaya gelmiştir”
Özel bir TV kanalına seçim sonrası ve Kürt Meselesine dair önemli açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, yeni sistemin Kürt Meselesiyle yüzleşmek zorunda olduğuna dikkat çekti.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, HÜDA PAR’ın sorunlara yönelik adil bir çözüm iradesi ortaya koyduğunu ve Türkiye siyasetinde iddialı bir noktaya geldiğini söyledi.

HÜDA PAR olarak yerel seçimleri çok önemsediklerini ve bir yıldan fazladır bunun hazırlığı içinde olduklarını söyleyen Demir, bu seçime de bütün illerde kendi adlarıyla gireceklerini söyledi.

Ağır şartlara ve kısa bir zamanda Türkiye genelinde seçime girdiklerini, HÜDA PAR’ın olarak aldıkları oyların iyi bir sonuç olduğunu ifaden eden Demir, “Bütün seçimlerin kazananı kaybedeni olabilir. Bu doğal bir şeydir. İlk defa Türkiye geneli kendi adına seçime giren HÜDA PAR’ın aldığı oy bizim açımızdan iyi bir sonuçtur. Gönül isterdi ki bölgede gösterdiğimiz bağımsız adaylar kazanıp meclise gitsin. Bunun da bir zamanı olur. Türkiye’de siyaset şartları çok ağırdır. Bu ağır şartlara rağmen kazanmak çok ağır bir süreçtir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen oylarını doğuda artıran, batıda da ilk defa seçimlere girdiği halde ciddi bir karşılık gören bir partiyiz. Bu bizim için kazanımdır.” dedi.

“HÜDA PAR bütün sorunların adil bir şekilde çözülmesini savunur”

HÜDA PAR’ın hem doğuda hem de batıda yaşanan sorunların çözümü noktasında bir irade ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Demir, “HÜDA PAR’ın bir Türkiye partisi haline geldiği görülmektedir. Bunun anlamı şudur; doğuda Kürt meselesi gibi devasa bir sorun vardır. Kürt toplumuna yönelik dil, kültürel haklar ve kimlik gibi sorunlar var. Öte taraftan batıda da çok ciddi sorunlar var. Bunlar da inanca, ahlaka yönelik, sosyal yaşantıya dair ve bunların dışında iktisadi birçok sorun vardır. HÜDA PAR bütün bu sorunları çözmeye talip olduğunu ortaya koymuştur. Buna yönelik bir siyaset geliştirmiştir. Bütün sorunların adil bir şekilde çözülmesi savunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yeni sistem Kürt Meselesiyle yüzleşmek zorundadır”

Kürt meselesini bundan sonra da gündemde tutmaya devam edeceklerini söyleyen Demir, “Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini bekleyen masadaki devasa sorunlarından bir tanesi de elbette ki Kürt meselesidir. Yeni sistem bu meseleyle yüzleşmek zorundadır. Bunun ötelenmesinin ve ertelenmesinin bir çözüm olmadığı anlaşılmıştır. HÜDA PAR’ın bu meseleye dair gündemi ve önceliği devam edecektir. Her fırsatta gündem ediyoruz, takipçisi olacağız. Daha öncede defaten dile getirdiğimiz bu meselenin çözümü, anayasanın kökten değiştirilmesi, görmezden gelinen bu hakların anayasal olarak iadesidir. Bundan sonra da bunu gündemde tutmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Biz konjonktürü bu yönde zorlamaya devam edeceğiz”

Kürt Meselesinin çözümü adına adımların atılması için yetkilileri zorlayacaklarını ifade eden Demir, “Bu ve diğer önemli sorunlarla ilgili olarak hem diğer parti yetkilileri ile hem de yeni hükümet yetkilileri ile yapacağımız bütün görüşme ve temaslarda önlerine koyacak ve çözüm için adım atmaları noktasında zorlayacağız. Bugüne kadar böyle bir inisiyatif ortaya konulmaması bizi üzmekte ise de biz konjonktürü bu yönde zorlamaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“HÜDA PAR olarak yerel seçimleri çok önemsiyoruz”

Bir yıldan fazla bir zamandır yerel seçimler için hazırlıklarının devam ettiğine dikkat çeken Demir, “Yakın gelecekte yine bizi bir seçim beklemektedir. Bu seçimin de memleketteki sorunlarının çözümü veya daha da derinleşmesi noktasında büyük etkisi olacaktır. Bu nedenle biz bu yerel seçimleri çok önemsiyoruz. Bir yıldan beridir hazırlıklarımıza devam ediyoruz. 24 Haziran seçimleri araya girdi. Seçim atmosferinden çıkmadan yerel seçimlere yönelik hazırlıklarımız da devam edecektir. Yerel seçimlere de Allah’ın izniyle HÜDA PAR adına her yerde katılabilecek şekilde hazırlanıyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55