,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

Şanlıurfa’nın kurtuluşu çeşitli etkinliklerle kutlandı

Şanlıurfa’nın kurtuluşu çeşitli etkinliklerle kutlandı
​Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlandı.

Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 99. yıl dönümü binlerce Şanlıurfalının katıldığı etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 99. yıl dönümü on binlerin katılımı ile kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş Ulu Cami önünden başlayarak Haleplibahçe girişinde son buldu.

Korteje Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, askeri erkân, sivil toplum kuruluşları, çevre illerden gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Esnafın da ellerinde bayraklar ve alkışlarla destek verdiği kortejde dev bayrak açıldı. Gençler dev bayrağı Hamarat Eller Çarşısına kadar dalgalandırırken, yürüyüşe mehter takımı da eşlik etti.

Beyazgül: Tarihi iyi bilmemiz, araştırmamız lazım

Etkinlik kapsamında bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Bugün Urfa'nın kurtuluşunun 99. yılını idrak etmekteyiz. O günlere döndüğümüzde şöyle bir manzara görmekteyiz. Buradan binlerce kilometre uzaklardaki işgal kuvvetleri Şanlıurfa'yı teslim almaya gelmişlerdi. Birçok konuyu sorgulamak gerekir. Bu işgal kuvvetlerinin Şanlıurfa'da ne işi vardı? İşgal kuvvetleri döndükten sonra bu amaçlarından ve emellerinden vazgeçmişler midir? Tarihi iyi sorgulamamız gerekiyor. Bugünkü gençlerin tarihe bakıp o günü iyi anlamaları gerekir ki tarih tekerrürden ibarettir. Bu tarihin tekerrür etmemesi için de o günü çok iyi bilmemiz lazım. O günkü şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.

Beyazgül'ün ardından AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise "Gelecek sene daha muhteşem törenlerle 100. yılını kutlayacağız. Kutladığımız ecdadımızın zaferidir. Bizler bu vatanı vatan yapmak için canını feda etmiş şehitlerimiz sayesinde buradayız." diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise "Kurtuluşumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tarihi iyi bilmemiz, iyi anlatmamız gerekiyor. Tarihinden, atasından, geçmişinden habersiz olan milletlerin tarihi tekrardan yaşamak zorunda kalacağını ifade ediyoruz" sözlerini kullandı.

Kurtuluş Kahramanları resim sergisi açıldı

Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 99. yıldönümü münasebetiyle “Kurtuluş Kahramanları” isimli resim sergisi açıldı.

Sergilinin açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, sergide 2016 yılında TBMM tarafından Şanlıurfa’ya verilen “Kurtuluş Madalyası” da yer aldı.

Sergisinin açılışını gerçekleştiren Şanlıurfa Valisi Abdullah burada yaptığı konuşmada, “Bu sergide emeği geçen Müslüm Akalın hocamıza teşekkür ediyorum. 99 Yıl önce yaşanan olaylardaki dedelerimizin ecdadımızı bugün bu sergide görmek mümkün. Urfa’nın kurtuluşunun 99 yıl dönümü tekrar tebrik ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55