,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 14 °C

Şanlıurfa’da Sakal-ı Şerif’e ilgi

Şanlıurfa’da Sakal-ı Şerif’e ilgi
Şanlıurfa’da Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Mevlid-i Halil Camiinde (Dergâh Camii) yılın her vakti ziyarete açık olan Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’i, her gün yerli ve yabancı yüzlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da Dergâh Camii'nde ziyarete açık olan Peygamber Efendimizin (sav) Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’i, her gün yerli ve yabancı yüzlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa’da Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Mevlid-i Halil Camiinde (Dergâh Camii) yılın her vakti ziyarete açık olan Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’i, her gün yerli ve yabancı yüzlerce ziyaretçinin akınına uğruyor.

Özellikle bahar havasını andıran bu günleri fırsat bilen çok sayıda ziyaretçi, manevi bir iklimi teneffüs etmek amacıyla geldikleri Dergâh Camii’nde, önce namazını kılıyor daha sonra da cam mekân içerisinde özenle muhafaza edilen Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’i görme imkânı buluyor. Cam muhafaza içinde olan Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif, sensörlü ışıklandırma sistemi sayesinde daha net görülebiliyor.

Namazın ardından Sakal-ı Şerif ve Kadem-i Şerif’i ziyaret eden ziyaretçiler, kalabalık olmasından dolayı ancak sıraya girerek ziyaretini gerçekleştirebiliyor. Kadınların da aralarında bulunduğu ziyaretçilerin birçoğu batı illerinden gelen insanlardan oluşması dikkat çekiyor.

Salavatlar eşliğinde yapılan ziyaret sırasında birçok ziyaretçinin duygulandığı, bazılarının ise gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Duygularını İLKHA mikrofonlarına anlatan ziyaretçiler, burada yaşadıkları manevi havayı teneffüs etmeyi herkese tavsiye ettiklerini belirttiler.

Konya’dan manevi havayı solumak amacıyla Şanlıurfa’yı ziyaret ettiklerini söyleyen Muammer Demirkan, Şanlıurfa’da çok muazzam bir manevi hava yaşadıklarını belirterek bundan sonra sürekli gelmeye çalışacaklarını söyledi.

İzmir’den gelen Yakup Doğan, bir aile dostunu ziyaret etmek için Şanlıurfa’ya geldiğini ifade ederek, “Bu sırada Dergâh Camisi’ni ziyaret etme fırsatı bulduk. Burada Sakal-ı Şerifi ve Makam-ı İbrahim’i de ziyaret ettik. Her şey çok güzel. Bunda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.” diye konuştu.

Yaşadığı manevi havanın kelimelerle anlatılmayacağını belirten Yusuf Erişmen de, burada Sakal-ı Şerif’i ziyaret ettikleri gibi, Allah’tan Mekke ve Medine’de de onların türbelerini ziyaret etmeyi nasip etmesini diledi.

Bu gibi mübarek yerleri ziyaret etmeyi nasip ettiği için Allah’a hamd eden Şanlıurfalı Mahmut Öztekin ise şöyle konuştu:

“Bu gibi yerleri ziyaret etmek elbette önemlidir. Ama asıl önemli olan onların yolunu hayatımızda tatbik etmemizdir. Tüm Müslüman kardeşlerime burayı ziyaret etmelerini ve daha sonra da ders almayı, Resul-ü Ekrem’i sevmeyi, onun yolundan gitmeyi tavsiye ediyorum.”

Hazreti İbrahim’in (as) makamının bulunduğu yer olan Şanlıurfa’da bulunmaktan son derece memnun olduğunu söyleyen Necla Altundiş, herkese mutlaka buraları ziyaret etmeyi tavsiye ettiğini dile getirdi.

Kucağında iki çocuğu ile Sakal-ı Şerif-i  ziyaret etmeye çalışan M. Emin Bulutemir ise Peygamberimiz Efendimizin emanetlerini ziyaret etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55