,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

Ramazan Kayan: Gençlerin yeryüzünde yapacağı en büyük iyilik kardeşliği ayağa kaldırmaktır

Ramazan Kayan: Gençlerin yeryüzünde yapacağı en büyük iyilik kardeşliği ayağa kaldırmaktır
Eğitime Destek Platformu tarafından “Gençlik ve Gelecek” temasıyla Bitlis’te düzenlenen konferansa katılan İlahiyatçı-Yazar Ramazan Kayan, “Yapacağınız en güzel iş yeniden kardeşliği, vahdeti bu ümmete gösterebilmektir.” dedi.

Eğitime Destek Platformu tarafından “Gençlik ve Gelecek” temasıyla konferans düzenlendi. Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen program, Bitlis Eren Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Sedat Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, “Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun…” ayetini hatırlatarak, bugünün küçüğü yarının büyüğü olan gençlerin kendilerine emanet olduğunu ve bu emanete karşı sorumluluklarının olduğunu söyledi.

Programda selamlama konuşmasını yapan Eğitime Destek Platformu Bölge Koordinatörü Avukat Kadir Köstekçi ise, “Bu konferansta bizleri misafir eden üniversite yönetimine sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Malumunuz önceki dönemlerde bu salonların bize açılması, hele ki böyle programlarda üniversitemizin salonları bize tahsil edilmesi asla mümkün değildi. Bugünlerin kıymetini bilmemiz açısından ben hocalarımıza, organizasyon heyetine çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Gençlik, gelecek, insan ve değer üzerinde konuşulacak. İnsanlarımıza milli ve manevi değerleri verdiğimizde, edeple, adapla, ahlakla, erdemli bir nesil olarak yetiştirdiğimizde, gençlik geleceği inşa edecek.” diye konuştu.

“İslam dünyasının haline bir anlam veremiyorum”

Programda konuşan İlahiyatçı-Yazar Ramazan Kayan, Mavi Marmara gemisinde şehid Furkan Doğan ile tanışmasını ve gemide siyonist işgal rejimi tarafından yapılan katliamlara dikkat çekti.

Mavi Marmara gemisinde yaşananlardan kesitler sunan Kayan, “İslam dünyasının haline bakıyorum. Müslüman, Müslümana kurşun sıkıyor. Müslüman, Müslümanın hayatına kastedebiliyor. Nasıl o hale geldik anlam veremiyorum. Nasıl Müslümanlar birbirine karşı bu kadar acımasızlaşabilirler? Bir türlü bir yerlere oturtamıyorum. Bu şiddet, bu nefret, bu öfke nereden bulaştı anlam veremiyorum.” dedi.

“Gençler, kardeşliği yeniden ayağa kaldıracak”

İdeal gençliğe dikkat çeken Kayan, ümitvar olduğunu vurgulayarak, “Şu gençlerin bu salonunu doldurduğunu gördüğüm zaman ümitlerim yeniden yeşeriyor, filizleniyor. Sevgili gençler, inşallah bu kardeşliği yeniden siz dirilteceksiniz. Bizim kuşağın hastalıkları İnşallah sizlere bulaşmayacak. Tefrikaya, fitneye, fesada düşmeden evrensel insan kardeşliğini siz ayağa kaldıracaksınız. Gözlerinizde bu ışığı görüyorum, yüreklerinizde bu kıpırdıyı hissediyorum. Sizin yeryüzüne yapacağınız en büyük iyilik, kardeşliği ayağa kaldırmaktır. Ümmete yapacağınız en güzel iş, en büyük ödül, yeniden kardeşliği, vahdeti bu ümmete gösterebilmektir. Sürekli okullardayım. Gençlerimizin potansiyelini, enerjisini görüyorum. İnşallah bizden hastalıklar onlara bulaşmaz. Beklediğimiz, özlediğimiz, ümmetin genç nesilleri yüz akıyla bu davayı temsil ve tebliğ edecekler.” ifadelerini kullandı.

Program, İl Müftüsü Geylani ve bölge koordinatörü Köstekçi tarafından Kayan’a tablo takdiminin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55