,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

PYD mağdurları konuştu: "Her şeyimizi aldılar"

PYD mağdurları konuştu: "Her şeyimizi aldılar"
Suriye'deki iç savaşın ardından çok sayıda insanın ölümüne ve yaralanmasına, binlerce insanın da göçmen durumuna düşmesine neden olan, terör örgütlerinin mağdur ettiği ŞuyuhlulardaFırat Kalkanı Harekatı'nın simgesi haline gelen Cerablus'a sığındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava  Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat  Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan  temizlenen Cerablus, terör örgütleri ve Esed yönetimince yerlerinden edilen  Suriyelilere kucak açıyor.
 
Hayatın normal seyrine dönmesi için bir çok alanda Türkiye'nin yardım  elini eksik etmediği Cerablus, Suriye'nin birçok bölgesinden olduğu gibi Şuyuh  kasabasından da misafirleri konuk ediyor.
 
Fırat'ın doğusunda bulunan ve terör örgütü PYD'nin kontrolünden  bulunan Şuyuh'tan kaçıp Cerablus'a gelen Suriyeliler, terör örgütü DEAŞ  tarafından tahrip edilen mezarlığın çevresinde kendi imkanlarıyla kurdukları  çadırlarda hayata tutunuyor.
 
Evleri PYD mensupları tarafından yakılıp yıkılan, mallarına el konulan  Şuyuhlular, bir an önce evlerine dönecekleri günün hayalini kuruyor.
 
Cerablus'a sığınan Şuyuh halkından 80 yaşındaki Safiye Abbas, yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü köyünden terör örgütü PYD yüzünden  göç etmek zorunda kaldığını söyledi.
 
Teröristlerin hakaretlerine maruz kaldığını anlatan Abbas, tarım ve  hayvancılıkla uğraştıklarını, teröristlerin mallarını teker teker alıp el  koyduğunu dile getirdi. Bazı ev eşyalarını alan teröristlerin bunları Kobani  çevresindeki örgüt mensuplarına götürdüğünü ifade eden Abbas, "Artık dayanacak  gücümüz kalmamıştı. Bölgede Kürt olmayan herkese eziyet ediyorlardı. O yüzden  ayrılmak zorunda kaldık. Cerablus'un temizlendiğini duyunca buraya göç ettik.  Durumumuz çok iyi değil ama en azından canımız güvende. Bunların PKK'dan farkı  yok. Bizi o bölgede istemiyorlar çünkü biz Arap'ız, Kürt değiliz." dedi.
 
Çadır kurdukları tepeden köylerini görebildiğini belirten Abbas, şöyle  konuştu:
 
 "Köyümüz çok güzeldi. Her şeyimiz vardı ve kendi halimizde yaşıyorduk.  Şimdi böyle uzaktan bakabiliyorum. Köyüme döneceğim günün hayalini kuruyorum.  Köyümde tek bir duvar bile sağlam kalsa, memleketime gitmeyi istiyorum. İnşallah  Türkiye Fırat'ın doğusunu da temizleyecek ve bizlere de huzur getirecek."
 
 "Komşularımızı öldürdüler"
 
Köy halkından Fatma Hüseyin  (75) ise terör örgütünün isteklerini  kabul etmeyenlere yaşam hakkı tanımadığını söyledi.
 
Taleplerini yerine getirmeyen bazı komşularının terör örgütü  mensuplarınca öldürüldüğünü anlatan Hüseyin, "Artık dayanacak gücümüz kalmamıştı.  Ya onların kötü amaçlarına hizmet edecektik yada ölümü bekleyecek. O yüzden köyü  terk etmeyi tercih ettik. Ancak inşallah Cerablus gibi Şuyuh ve tüm Suriye  düzelecek. Buna inanıyoruz." diye konuştu.
 
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55