,
  • BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Ozon tedavisi vücut direncini artırıyor

Ozon tedavisi vücut direncini artırıyor
Çakmak Erdem Hastanesi’nden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Saime Reyhanoğlu, ozon tedavisinin bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerini anlattı.

İki yüzyıl kadar önce keşfi yapılan, en fazla atmosferin stratosfer tabakasında olduğu ve zararlı ultraviyole ışınları önlediği keşfedilen ozon, tek doğal dezenfektan olarak tanımlanmaktadır. Yaşam kalitesini arttırmak, daha dinç ve enerjik olmak için uygulanan medikal ozon tedavisi bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle de son zamanlarda sıkça tercih edilmektedir.

Ozon tedavinin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı sertifikası olan hekimlerce yapılması gerektiğini söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Saime Reyhanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ozon tedavisi, kişinin bağışıklık sistemini güçlendirici ve bakteriosidal/virosidal (yani mikrop öldürücü) etkileri ile kişinin hastalığa yakalanmasını engelleyecektir. Ayrıca, ozonun doku oksijenlendirmesini artırıcı, dolaşımı düzenleyici ve antioksidan etkileri, tedaviyi ve kişiyi güçlendirecektir. Savunma hücrelerinin proliferasyonuna, immünglobulin sentezine ve ayrıca makrofajların fagositoz fonksiyonuna katkı sağlamaktadır. Prostoglandin, lökotrien ve interlökinlerin sentezini arttırarak enflamasyonu azaltıp yara iyileşmesini hızlandırmaktadır. Bunun sonucunda sitokinler üretilerek diğer immün sistem hücreleri aktif hale gelmektedir. Buna bağlı olarak immün sistem yetmezliği olan hastalarda ozon tedavisinin uygulanabileceği öne sürülmektedir.”

OZONUN HERHANGİ BİR YAN ETKİSİ YOK

Ozon tedavisinin, herhangi bir yan etkisi bulunmayan tamamlayıcı ve destekleyici bir metot olduğunu belirten Reyhanoğlu, tedavinin uygulanışı hakkında ise şunları söyledi: “Ozon tedavisinde kullanılan ozon gazı, medikal ozon jeneratörlerinde saf oksijenden üretilir. Üretilen ozon, tedavide daima oksijen ile karışım halinde kullanılır. Ozon tedavisi yöntemlerinin hepsi hastaya ozonu güvenilir bir şekilde vermeye yöneliktir. Tedaviyi uygulayan doktor, bilgileri ve deneyimleri ile hastası için uygun olan yöntemi seçmektedir. Ozon tedavisi kişiye özel, doktor tarafından hazırlanan bir protokol ile uygulanır. Erken dönem gebelerde, hemofili hastalarında ve zehirli guatrı olan hastalarda uygulanmaz. İdeal tedavi süresi ortalama 12-15 seans aralığındadır. İşlem süresi 15 dakikadır. Hasta işlemden sonra herhangi bir rahatsızlık hissetmez. Günlük aktivitelere devam edilebilir. Haftada 2-3 seans uygulama yapılabilir.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55