,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Öğrencilerden yetim aileye yardım

Öğrencilerden yetim aileye yardım
Sosyal farkındalık oluşturmak için 38 ilkokul öğrencisi öğretmenleriyle beraber “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” nedeniyle yetim çocukları mutlu ettiler.

​Batman’da bir grup öğrenci öğretmenleriyle beraber Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yetim aileye yardımda bulundular.

İHH İnsani Yardım Derneği Batman Şubesi öncülüğünde topladıkları gıda, giyim ve nakdi yardımlarıyla beraber 38 öğrenci öğretmenleriyle birlikte Güneykent Mahallesi'nde ikamet eden 9 yetimi olan Gülperi Gezer’in ziyaret ederek yardımda bulundular.  

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle daha önce topladıkları yardımları 9 yetimi olan aileye ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten ilkokul öğretmeni Zehra Pekince, “Çocuklarla yardım yapabileceğimiz bir proje düşündük. Öğrenci velimizin desteğiyle İHH ile görüştük. Onlarda bize yardıma ihtiyacı olan bir aile buldular. Velilerimiz çok duyarlılar bize bu konuda destek oldular. İnşallah bu ailemiz için faydalı olmuşuzdur. Bugün Dünya Çocuk Günü ve dün Mevlid Kandiliydi. İnşallah Rabbim herkesin hayrını kabul etmiştir.” dedi.  

Hem mutlu olduklarını hem de mutlu ettiklerini aktaran Pekince, “Sosyal farkındalık adına bu projenin devamı inşallah gelir. Diğer okullarımızın da aynı şekilde bu duyarlılığı göstermesini isteriz. Kültür İlkokulu 3-D sınıfı olarak 38 öğrencim var. Tüm öğrencilerimle bu projeye katıldık. Mutluyuz yardım etmenin faydalı olmanın mutluluğu var. İnşallah hem mutlu olduk hem mutlu ettik.” ifadelerini kullandı.

Yaşları 2 ila 20 arası değişen 9 yetim annesi Gülperi Gezer, yapılan ziyaret kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek şunları söyledi:

“Çok çaresizim 9 yetime bakıyorum. Maddi durumum yoktur. 2 yıldır eşimi kaybettim. Bugün Dünya Çocuklar Günü dolayısıyla ilkokul öğrencileri öğretmenleriyle bize yardım ettiler. Allah (Celle Celaluhu) onlardan razı olsun. Nakdi para, gıda ve giyim yardımında bulundular. Devletin verdiği dul ve yetim parasıyla geçimimizi sağlıyoruz. Yüklü miktarda borcumuz vardır. Eşim hastaydı nakil yaptık şu anda 50 bin lira borcumuz vardır. Borcumu ödeyemiyorum. Çalışanlarımız yoktur büyük çocuklarım okul okuyorlar.”

Arkadaşlarıyla birlikte muhtaç ailelere yardım toplamak mutluluk verdiğini söyleyen öğrencilerden Osman Özmen, “Kardeş ailemize yardımcı olduk çok sevindik. Bu yüzden mutluyum. Bütün çocuklarda yardımcı olmaları için davet ediyorum.” diye konuştu.

Muhtaç olan çocuklara hep yardım edeceklerini ifade eden öğrencilerden Zeynep Aydın ise“Kardeş ailemize yardım ettiğimiz için çok mutluyum. İnşallah başka çocuklara da yardım edeceğiz.” dedi.

Yapılan ziyaret kendisini ve kardeşlerini çok sevindirdiğini dile getiren yetim çocuklardan Hüseyin Gezer, “Bugün kendimi çok iyi his ediyorum. Bugün arkadaşlarım buraya hepimiz için geldi.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55