,
  • BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Muş'ta 350 kilometre yol yapılacak

Muş'ta 350 kilometre yol yapılacak
Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Hava Meydan Komutanlığı Yolu'nda asfaltlama çalışmalarını inceledi.

Muş'ta devam eden asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Aziz Yıldırım, bu yıl 350 kilometre yol yapacaklarını söyledi.

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Hava Meydan Komutanlığı Yolu'nda asfaltlama çalışmalarını inceledi. İncelemeler esnasında Vali Yıldırım'a İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Asfalt çalışmalarını inceleyen Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Yıldırım, yapılan yolların havaalanına, hava meydan komutanlığına ve aynı zamanda vatandaşa faydalı olacağını belirtti.

Yıldırım, "Öncelikli yollar kapsamında BSK ile kaplanan bir yolumuz var. Tabi ki havaalanımıza da hava meydan komutanlığımıza da oldukça faydası olacak bir yol, aynı zamanda bu yolu kullanacak vatandaşlarımız için de önemli bir yol. Bu sene yaklaşık 350 kilometre yol yapıyoruz. Bunun 320 kilometresi birinci ve ikinci kat sathi kaplama olarak gerçekleşiyor. Bilindiği gibi, birinci kat sathi kaplamalar yapıldıktan sonra mutlaka ikinci katını da atmak gerekiyor. Allah izin verirse bundan sonra da bu tür hizmetler devam edecektir." dedi.

PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarla ilgili sorulan soruya karşılık Yıldırım, şu şekilde cevap verdi: "Operasyonların ayrıntısı hakkında bilgi vermem mümkün değil. Gerektiğinde sokağa çıkma yasağı da uygulanır, gerektiğinde güvenli bölge olarak da uygulanır ve operasyonlarımız da devam eder. Biz vatandaşlarımızdan şunu özellikle istirham ediyoruz: Bu bölgeyi biz terörden arındırmak istiyoruz. Bu bölgeyi hizmetlerle anılır bir bölge haline getirmeye çalışıyoruz. Eğer bize bu konularda yardımcı olurlar ve hem terörle mücadelede hem teröristle mücadelede bize yardımcı olurlarsa bizim işimiz daha çok kolaylaşır. Biz bunu burada yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği için yapıyoruz."

Son olarak Yıldırım, "Terörle mücadele devlet yatırımlarını etkilemiyor ama bu devlet yatırımlarının daha çabuk gelmesini ne yazık ki etkiliyor. Biz bir hizmet yapmaya kalkıyoruz ama terör meselesi söz konusu olunca biraz daha yavaş ilerlemek mecburiyetinde kalıyor. Çünkü güvenlik öne çıkıyor. Bu bölgede de biz hem güvenliği daha çabuk yapıp hem de devletin yatırımlarını hatta kamu özel yatırımlarını hızlandırabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra terörü gündemimizden çıkartalım. Biz terörü gündemimizden çıkardığımız zaman bütün yollarımız açık olacak ve gece de gündüz de seyahat etmenin çok kolay olacağını hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55