,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 17 °C

​Mardin Yapı Fuarı’na ilgi azdı

​Mardin Yapı Fuarı’na ilgi azdı
Mardin’de bu yıl ikincisi düzenlenen Yapı Grubu İnşaat Tadilat Fuarı (MARBUILDS'17), fuarına geçen yıla göre katılımın az olması dikkat çekti.

Mardin 2. Yapı Grubu İnşaat-Tadilat Fuarı (MARBUILDS’17) düzenlenen törenle açılırken, ilginin az olması dikkat çekti.

Mardin’de bu yıl ikincisi düzenlenen Yapı Grubu İnşaat Tadilat Fuarı (MARBUILDS'17), yapılan törenle açıldı. Bir alışveriş merkezinin sahası içinde kurulan çadırda açılan fuarın 4 gün sürmesi bekleniyor.

Zümrüt Fuarcılık tarafından organize edilen fuarın geçen yıla göre katılımın az olması dikkat çekti. Katılımın az olmasını iyi tanıtım yapılmamasına bağlayan vatandaşlar, Mardinlilerin fuardan habersiz olduğunu belirttiler.

"Fuar alanıyla ilgili çalışmalarımız var"

Fuarın açılışında konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Mardin'in bir fuar alanına ihtiyacının olduğunu bildiklerini ve konuda çalışmanın olduğunu belirtti.

Yaman, “Fuarcılık önemli bir şey çünkü sektördeki gelişmeler, sektörün paydaşları sektördeki yenilikler bunların hepsini bir arada görme ve bulma imkânına sahip oluyorsunuz. Bir buçuk senedir Mardin’deyim ve özellikle Zümrüt Fuarcılık, Kızıltepe Ticaret Odası, Mardin Ticaret Odası ve OSB (Organize Sanayi Bölgesi) ve diğer sponsorlarda iyi bir fuarcılık sınav veriliyor. Bundan dolayı arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu şehrin fuar ihtiyacı var, bunu biliyoruz. Bizim arzumuz da burada bir fuar alanı olsun onun için çalışıyoruz inşallah zaman içerisinde olacak.” dedi.

“Müstakil fuar yerimiz olsun”

Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası olarak 5 senedir yapılan fuarlara destek verdiklerini söyleyen Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar da “Bu fuarları destekliyoruz, destekleyeceğiz. Ama Sayın Valimizden ricamız; fuar alanımızın olmasıdır. Müstakil bir fuar yerimiz olsun, her zaman onları destekleriz.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimine geçildi. Ancak Yaman’a verilen makas kör çıkınca kurdeleyi kesemeden elinden bıraktı ve fuar alanını gezdi.

Fuarın 4 gün sürmesi bekleniyor

MARBUILDS'17 fuarında; yapı malzemeleri, bina otomasyonu, iş ve inşaat makinaları, kent ve çevre donatıları, tadilat, restorasyon, elektrik ve aydınlatma, enerji, güneş enerjisi, doğalgaz, ısıtma-soğutma, mobilya, dekorasyon, kapı-pencere, mutfak, emlak-konut, ev gereçleri beyaz eşya üreticilerinin yer aldığı görüldü. Fuar, 4 gün boyunca kapılarını ziyaretçilere açık tutacak.

Fuarın açılışına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hakan Kafkas, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa Tunç, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, Derik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Osmanoğlu, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Özmen, kamu kurum amirleri ile bazı vatandaşlar katıldı. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55