,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Koca bir tır dolusu “Harika Matematik”, Da Vinci Learning ile yola çıkıyor!

Koca bir tır dolusu “Harika Matematik”, Da Vinci Learning ile yola çıkıyor!
2 tır ile 3 ayda 22 il dolaşacak “Harika Matematik Sergisi” ve “Da Vinci Learning Gezici Sineması” daha fazla çocuk ile buluşmak üzere yola çıkıyor.

Matematiğin eğlenceli ve yaratıcı dünyasını çocuklarla buluşturan Harika Matematik Sergisi ve Da Vinci Learning Belgesel Kanalı Gezici Sineması Anadolu’daki çocuklarla buluşmak için yollarda. QNB Finansbank ana sponsorluğunda Da Vinci Learning TV ve IEG işbirliği ile hayata geçen roadshow, 3 ay sürecek turne boyunca 22 ilde binlerce çocukla buluşacak. Çocukların matematiğin temel konularını eğlenceli ve interaktif şekilde öğrenmesine yardımcı olan serginin ve Da Vinci Learning Gezici Sineması’nın ilk durağı 20 Şubat haftası İstanbul oldu. Çocuklara matematiği sevdirmeyi ve meraklı olmayı öğretmeyi amaçlayan Harika Matematik Sergisi’nin bu yılki hedefi, iki tır ile üç ayda belirlenen 22 ildeki tüm çocuklara ulaşmak.

 

Da Vinci Learning çocukları televizyonun karşısından kaldırıyor

Zamansız ve mekansız bir öğrenme üzerine kurulu olan Da Vinci Learning felsefesi, Harika Matematik Tırlarında şehir şehir dolaşacak Gezici Sineması ve Atölyeleri ile öğrenme sürecine aktif bir katılımı destekliyor. Da Vinci Learning Belgesel Kanalı’nın eğlenceli bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarındaki belgesellerinin yayınlandığı Gezici Mobil Sinemasında kanalın en çok takip edilen Artzooka filmleri gösterime girecek ve çocuklar Da Vinci Learning Atölyeleri’nde ek beceriler ile düşünme yeteneklerini geliştirecek.

 

Harika Matematik Sergisi ve Da Vinci Learning Gezici Sinema turnesi başladı

Çocukların büyük ilgi gösterdiği Harika Matematik Sergisi’nin gezgin tırları gördüğü yoğun ilgi üzerine Türkiye’de daha fazla çocuğa ulaşabilmek için bu yıl ikiye çıkarıldı. 20 Şubat’ta Türkiye turnesine eş zamanlı olarak çıkan tırlar, 20 Mayıs tarihine kadar Türkiye’nin farklı noktalarında 22 ili gezecek. İstanbul’da eşzamanlı olarak Sultanbeyli Belediyesi ve Sultangazi Belediyesi’nde başlayan sergi ve gezici sinema, ardından 2 ayrı tır ile Türkiye turnesine devam edecek. İlk tır önce Esenler Belediyesi’ne ve ardından Kastamonu, Sinop, Amasya, Samsun, Ordu, Trabzon, Kayseri, Nevşehir, Mersin, Konya’ya giderek turunu tamamlayacak. İkinci tır ise Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Isparta, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Bursa, İzmit ve son durak olarak İstanbul Kartal Belediyesi yaparak turunu tamamlayacak.

 

İlk duraklar İstanbul oldu

Eşzamanlı olarak iki ayrı tır ile Türkiye turnesine çıkacak Harika Matematik Sergisi ve Da Vinci Learning Gezici Sinema’nın ilk durakları İstanbul‘un Sultangazi ve Sultanbeyli Belediyeleri oldu. 20-24 Şubat 2017 tarihlerinde Sultangazi Belediyesi’nin destekleriyle Belediye Nikah Salonu Fuaye alanında ve Sultanbeyli Belediyesi’nin destekleriyle Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Fuaye alanında açılan sergi sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde çocuklar tarafından ücretsiz gezilebiliyor. Sergi 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında İstanbul/Esenler’de olacak.

 

Çocuklar eğlenerek büyüyor, kendilerini keşfediyor Matematiğin temel konularının eğlenceli ve interaktif şekilde işlendiği ve İlköğretim Matematik Dersi Öğretim Programı’na da uygun olan sergi, Özel Tırlarla yola çıkıyor ve her şehirde yerel yönetimlerin desteğiyle belirlenen mekanlarda sergiler kurularak birer hafta boyunca çocukların ziyaretine açılıyor. Çocuklar, “Dans Eden Geometri”, “Haydi Yuvarla”, “Kule Yapalım”, “Aynadaki Kim” ve “Dev Küp” modüllerinin bulunduğu sergiyi keyifle geziyor.

 

Da Vinci Learning Belgesel Kanalı’nın eğlenceli bilim, teknoloji, kültür ve sanat alanlarındaki belgesellerinin yayınlandığı Gezici Mobil Sinemada kanalın en çok takip edilen Artzooka filmlerine çocuklar büyük ilgi gösteriyor ve Da Vinci Learning Atölyeleri’nde ek beceriler ile düşünme yeteneklerini geliştiriyor, bilgilerini pekiştiriyor ve arkadaşları ile hoş vakit geçiriyor.

 

Harika Matematik Tırları takvim ve güzergah bilgisi:

27 Şubat-3 Mart Manisa, 6-10 Mart İzmir ve Kastamonu, 13-17 Mart Sinop ve Aydın, 20-24 Mart Amasya ve Muğla, 27-31 Mart Samsun ve Denizli, 3-7 Nisan Ordu ve Isparta, 10-14 Nisan Trabzon ve Eskişehir, 17-21 Nisan Kayseri ve Kütahya, 24-28 Nisan Nevşehir ve Balıkesir, 1-6 Mayıs Mersin ve Bursa, 8-12 Mayıs Konya ve İzmit, 15-18 Mayıs Konya ve İstanbul.

 

Kendini bir çocuk kanalı olmaktan çok, sorumlu bir eğitim kanalı olarak tanımlayan Da Vinci Learning, şaşırtıcı bilimsel fikirlerin anlaşılabilmesini sağlayan programlar sunarak, akşam yemeğinde masa başında toplanan ailenin konuşmasını sağlamayı ve izleyicilerde evrenin gizlerini ortaya çıkarmaları konusunda merak uyandırmayı amaçlıyor. Çocukları televizyonun karşısındaki koltuktan kaldırıp oynamaya ve keşif yapmaya teşvik eden programları ile ünlü Da Vinci Learning Belgesel Kanalı, milyonlarca ailenin tercihi olarak tüm dünyada yayınlanıyor.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55