,
  • BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Kızıltepe’ye doğal gaz akışına başlandı

Kızıltepe’ye doğal gaz akışına başlandı
Kızıltepe'nin Aşiti Mahallesi'nde döşenen doğal gaz boru hattının tamamlanmasının ardından, ilçeye ilk gaz akışı, düzenlenen törenle verilmeye başlandı.

Mardin Kızıltepe'de yapımı tamamlanan doğal gaz boru hattının ardından ilçenin bir mahallesine doğal gaz akışı törenle verilmeye başlandı.

Törene Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kızıltepe Belediyesine kayyum olarak atanan Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaş, Akmercan Mardin Doğal Gaz Genel Müdürü Yunus Keskin ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Mustafa Yaman, doğal gazın ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Erzincan'da doğu illerine doğal gaz verileceği yönünde ifade ettiği sözlerini hatırlatan Yaman, "İşte bunların bir ayağı Mardin'di. Mardin’imizde de ilk ayağı olan Kızıltepe’deki Aşiti Mahallesi bugün doğal gaza kavuşuyor. Doğal gaz hem çevreye duyarlı hem verimli hem de insanımıza, kullananlara konforlu bir hayat sürdüren bir enerji kaynağıdır. Bunu hem iş adamlarımız hem buradaki yatırımcılarımız yani organize sanayi bölgesindeki yatırımcılarımız, hem kamu konutlarımız hem de siz değerli mahalle sakinleri kullanacak." dedi.

Eylül 2017’de de merkez Artuklu ilçesinde de doğal gaz hizmeti vereceklerini ifade eden Yaman, Tabi öncelikle kamu kurumları kullanacak. Hem kamu kurumları hem de Mardin Büşükşehir Belediyesinin kurumları bu enerjiyi kullanmaya başlayacaklar. İnanıyorum ki halkımız da buna teveccüh gösterecek. Ben bu önemli yatırımı ilimize kazandıran başta sayın Cumhurbaşkanımıza hükümetimize, Enerji Bakanımıza, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna, bu yatırımı yapan Akmercan şirketine büyükşehrimize ve destek olan kamu kurumlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akmercan Mardin Doğal Gaz Genel Müdürü Yunus Keskin ise 2015 ve 2016 yıllarında toplam 32 kilometre doğal gaz dağıtım hattının inşa edildiğini belirterek yapılan toplam yatırımın tutarının 8 buçuk milyon TL olduğunu aktardı.

Törenin ardından temsili olarak yakılan meşaleyle ilçeye doğal gaz akışı verilmeye başlandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55