,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

"Kamuya ait araçlar şahsi işlerde kullanılmayacak"

"Kamuya ait araçlar şahsi işlerde kullanılmayacak"
​Kamuya ait araç ve gereçlerin kullanımına ilişkin kurum müdürlerini uyaran Gaziantep Valisi Davut Gül, "Kamuya ait araçlar şahsi işlerde kullanılmayacak." talimatını verdi.

Gaziantep kamu yatırımlarının değerlendirildiği "2019 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı" Vali Davut Gül Başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda ilgili kurum temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Gül, yürütülen kamu yatırımlarının devam ettiğini bildirdi. 

Gaziantep’te devam eden 528 projenin bulunduğunu belirten Gül, “Devam eden projelerin maddi büyüklüğü 11 milyar 835 milyon lira, önceki yıllar harcaması ise 5 milyar 293 milyon liradır. 2019 yılı ödeneği ise 2 milyar 375 milyon liradır. Bu çok büyük bir rakam, dönem sonu itibariyle harcanan miktar 1 milyar 3 bin 200 milyon liradır, yıl sonuna kadar bize tahsis edilen bütçenin tamamını kullanmış olacağız, hem de projelerin bir kısmı bitmiş olacak." dedi.

Kentteki yatırımları değerlendiren Gül, “Gaziantep’te devam eden yatırımlara baktığımızda, ulaştırma, haberleşme alanı başta olmak üzere daha çok tarım ve benzeri alanlarda yatırımlarımız var. Kamuoyunda zaman zaman bazı projelerin durdurulduğuna dair konular gündeme geliyor. Devlette başlayıp da devam etmeyen ya da tamamlanmayan hiçbir proje yoktur. Projelerin hepsi tamamlanacaktır ama öncelikler, ekonomik değeri ve aciliyetine göre Türkiye genelinde bir planlama oluyor. Gaziantep’e baktığımızda yaklaşık 2 milyar 375 milyon lira ödeneğin ayrılması bu yatırımların devam edeceği, tamamlanacağını gösteriyor. Gaziantep’in çözülemeyecek hiçbir meselesi yok. Var olan sorunları da el birliği ile hep birlikte çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

“Kamuya ait araçlar şahsi işlerde kullanılmayacak”

Kamuya ait araç ve gereçlerin kullanımına ilişkin kurum müdürlerini uyaran Gül, “Kurumlara ait araçlar, hangi kademede olursa olsun mesai saatleri içerisinde ya da dışında özel işlerde kullanılmamalıdır. Bunu hepimiz biliyoruz ancak takibinin yapılması, kontrollerinin yapılması kurum amirlerinin bizzat sorumluluğundadır. Yine kamu görevlilerinin mesai saatlerine uymaları konusunda da geç gelinen bir düzeniniz olmasın. Bunun olmaması için de kurum amirlerinin ve bizlerin görevlerine erken saatlerde gelmemiz, işlerimize sahip çıkmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kentte alınan güvenlik tedbirleri ile ilgili de açıklamada bulunan Gül, “Kamuoyuyla ilgili çeşitli zamanlarda yazılar yazıyor genelgeler yayınlıyoruz. Bu yazıları kolluk güçlerimiz ve jandarma güçlerimiz takip ediyorlar, kaymakamlarımız işi sahipleniyorlar ancak burada tüm kamu görevlilerimize görev düşüyor. Bu anlamda da alınan önlemlerle ilgili yazılan yazıları tüm kamu görevlileri olarak sahipleneceğiz. Hava fişekler, parklarda nargile içilmemesi, trafik kurallarına uyulması gibi konularda tedbirler yayınladık. Trafik kurulları ile ilgili vatandaşlarımızdan hem destek hem de şikâyet alıyoruz. Yapılan uygulamaların devam etmesi konusunda destek var. Uygulamaların yapılmasına rağmen sorunların ortadan kalkmadığına dair de şikâyetlerimiz mevcut. Bizim bu konuda kararlılığımız var. Sorun ortadan kalkana kadar bu mücadelemiz devam edecek.” şeklinde konuştu.

Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim vatandaşlarımızın günlük işleyişi ile ilgili sıkıntımız yok. Herkes düğün yapacak, davul çaldıracak ama bunun bir ayarı olmalı. Gecenin geç saatinde vatandaşın kapısının önünde davul çaldırmayacak, gecenin herhangi bir saatinde 8-10 tane araç korna çalarak şehirde gezmeyecek. Bizim özgürlüğümüz başkasına zarar vermemeli, hakkına hukukuna girmemelidir. Herkes makulünü yaptığı sürece hiçbir sıkıntı olmayacak. Zaman zaman düğünlerde silah sıkılıyor, bunu bir kamu personeli yaptığı zaman gücümüz yettiğince meslekten atılmasına kadar bu süreci takip edeceğiz. Kamu görevlisi herhangi bir düğünde silahını çıkartıp ateş etmemeli. Bunları hem kendi hayatımızda uygulayalım hem de personelimize duyurmuş olalım.”

Hayata geçirilen projeler hakkında da bilgi veren Gül, “Açık Kapı Sahada Projemiz ve Açık Kapıya gelen vatandaşlarımız var. Açık Kapı’nın mantığı işin hızlı çalışmasıdır. Vatandaşa bir ay, iki ay sonra verdiğiniz cevabın hiçbir hükmü yok. Hangi gün aralığında cevap verilecekse görevli arkadaşlarımızı uyaralım. Gaziantep sanayi potansiyeli olan bir şehir, ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımız kadar yardıma ihtiyaç duyan arkadaşlarımız da bulunuyor. Sizlere tavsiyem; vatandaşlarla görüşün, sizin görüşmediğiniz her vatandaş ile bizler görüşüyoruz. Sizlerin vatandaşlarla görüşmeniz bizim üzerimizdeki yükü kaldıracaktır. Vatandaş randevu istiyorsa, uygun bir zamanda randevu verin ve dinleyin; gereksiz kırtasiyecilik olmasın." dedi.

Son olarak ihtiyaç sahibi ailelere yıl boyunca ulaştırılmak üzere Valilik olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kızılay arasında protokol imzalandığını hatırlatan Gül, vekâleten kesilecek olan kurbanlara talip olduklarını vurgulayarak bağış çağrısında bulundu.

Konuşma sonrasında kurum müdürlerinin yatırımlarla ilgili sunumları eşliğinde değerlendirmelerde bulunuldu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55