,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

İHH kadın kolları: "Onlar üşür biz ısıtırız"

İHH kadın kolları: "Onlar üşür biz ısıtırız"
Suriye’de başlayan ve bir türlü nihayete erdirilemeyen savaş nedeni ile Siirt İHH İnsani Yardım Derneği Kadın ve Gençlik Kolları, sınırdaki çadır kentlerde ve kamplarda kalan Suriyeli aileler ve çocuklar için kışlık ürünler örüyor.

Suriye'deki savaşın en fazla çocukları mağdur ettiğine dikkat çek İHH kadın kolları Başkanı Fatma Erdemci, dokudukları örgülerle çocukları ısıtmayı hedeflediklerini söyledi.

"Onlar üşür biz ısıtırız" adlı kampanya kapsamında gönüllü olarak atkı, bere ve kazaklar ören kadınlar, Suriyeli çocuklara gönderecekleri kışlık ürünlerinin yanında toka, oyuncak ve çikolatalar bırakarak çocukların yüzünü güldürüyor.

Örgü örme kampanyasını 4 yıldır önce ilmek ilmek başlatıp bitirdiklerini belirten Erdemci, bu yılki kampanyanın ismini "Onlar üşür biz ısıtırız" şeklinde belirlediklerini belirtti.

Erdemci, "2011 yılından bu yana Suriye’de başlayan kanlı ve insanlığın utancı, yüz karası olan ve bir türlü nihayetlenmeyen Suriye’de savaş devam ediyor. Bu savaşın en büyük mağduru başta çocuklar geliyor. Bizler de o zorlu şartlarda, kamp ve çadırlarda yaşayan çocukların yüreğine ve bedenine bir nebze olsun dokunmayı arzuladık. Çocukları kendi sevgimizle, ilmek ilmek dokuduğumuz örgülerle ısıtmayı hedefledik." şeklinde konuştu.

"Çocuklar gülerse dünya güler"

Kampanyanın iki hafta önce başladığını ve 1 Ocak itibari ile de nihayetlendirdiklerini belirten Erdemci, "Hazırladığımız malzemeleri paketlere koyup cumartesi günü Allah izin verirse yola çıkaracağız. Yaklaşık 2 bin 500’e yakın ördüğümüz örgülerin yanında, paketlerin içerisine çikolata, tokalar, küçük oyuncaklar bulunuyor. Çocukların küçücük şeylerden ne kadar mutlu olduğunu biz kendi hayatımızdan biliyoruz. Amacımız hiç olmazsa çocukların yüzlerinde bir gülümsemeyi sağlamak. Çünkü biliyoruz ki aslında ‘Çocuklar gülerse dünya güler.’ Bu şekilde kampta bulunan Suriyeli yetim ve mağdur çocuklara hazırladığımız paketleri göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdemci, şunları söyledi: "Allah’tan dileğimiz; bir an önce bu savaşın son bulması ve bizim yardımlarımıza muhtaç olan bu insanların bu vaziyetten kurtulmalarıdır. Bu kampanya gönüllülerimizle başlayan ve nihayete eren bir kampanya. Örgüler tamamen gönüllü kardeşlerimizin kamplarda bulunan Suriyeli kardeşlerimizle empati kurularak örülen örgülerdir. Kamplarda bulunan çocukların ne şartlarda olduğunun muhasebesini yaparak, kendi çocuklarımızın eriştiği sınırsız imkânları ve bu imkânların hakkını verip vermediğimizi düşünerek örgüleri ördük. O çocuklarla paylaşmanın bir lütuf değil bir zorunluluk olduğunu düşünerek kampanyamızı tamamlamış olduk."

"Savaştan kaçarak Siirt’e geldik"

6 yıl önce ülkesindeki zulümden kaçarak Siirt'e geldiğini belirten Suriyeli Yasmin Işıklı ise Suriye'de yaşadığı zor günleri gözyaşları içinde anlatarak şöyle konuştu:

"Suriye'de çok zulüm vardı. İnsanlar kendilerine yapılan haksızlığa dayanamadı ve zulme karşı çıktılar. Daha sonra halkın talepleri karşılanmayınca savaş başladı, savaşın başlamasının ardından birçok insan öldürüldü ve benim kuzenlerim de öldü. Bizler ise kaçarak Siirt’e geldik. Savaştan kaçıp geldiğimiz için hiçbir eşyamızı yanımıza alamadık. (İHH) İnsani Yardım Vakfı bizlere sahip çıktı. Şu anda onların yurdunda kalıyorum ve Siirt Üniversitesinde sınıf öğretmenliği okuyorum, hazırladığımız örgüleri Suriyeli çocuklar için hazırladık, onlara göndereceğiz. İnşallah mutlu olurlar. Umarım bu savaş biter." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55