,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahibini buldu

İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahibini buldu
BEM-BİR-SEN Genel Merkezi tarafından düzenlenen geleneksel İbrahim Keresteci Basın Ödüllerinin 8’incisi düzenlendi.

Diyarbakır’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla BEM-BİR-SEN tarafından 8’inci İbrahim Keresteci Basın ödülleri töreni düzenlendi. Törende İLKHA da ödüle layık görüldü.

Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen ödül törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu,  Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla, yerel ve ulusal basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreni kum sanatının icra edilmesiyle devam etti.

Törende bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, televizyon ve gazetelerin Diyarbekir’in güzelliklerini, hazinesini, evrensel değerlerini, medeniyetlere beşik olmuş ve medeniyetle emzirmiş özelliğini insanların bilemediğini ifade etti.

Eker, "Şehirlerin televizyonlar medya yoluyla tanıtılmaya başlandığı son 40 yıl içerisinde bu kadim Diyarbekir şehri maalesef terörle boğuşuyor. Gündeminde tek madde oldu.  Tek madde olmaması sebebiyle de televizyonlar ve gazeteler Diyarbekir’in güzelliklerini ve hazinesini evrensel değerlerini medeniyetlere beşik olmuş, medeniyetler emzirmiş özelliğini insanlar bilemediler. Bugün umuyorum ki bu toplantı vesilesiyle çok sayıda medeniyeti emzirmiş ve ona beşik ve yuva olan bu kadim şehir Diyarbekir bu vesileyle biraz da olsa anlatmak imkânı bulunur."

‘Diyarbekir eğer biz yeryüzündeki kadim şehirlerle eşleştireceksek ve ona bir kardeş arayacaksak inanım bu kardeş Kudüs olur.’ diyen Eker, şunları söyledi:

"Çünkü tıpkı Kudüs gibi burası da tarih boyunca gerçek anlamda çokluğun barış içerisinde yaşadığı bir şehirdir. Asırlar boyu bu şehir son 40 yıl öncesinde kadar bu vasfıyla anılır.  Kudüs haçlıların işgaline kadar yani 638’den bir sene sonra Diyarbakır fethedildi. Haçlıların işgaline kadar Kudüs’te barış egemen oldu. Diyarbekir kesintisiz olarak son 20-30 yıl öncesine kadar bu vasfını, özelliğini korudu. Kudüs’te Selahaddin huzuru ve barışı geri getirdi."

Diyarbakır valisi Hasan Basri Güzeloğlu da yaptığı konuşmada bu tür programların Diyarbakır’ın tanınmasına önemli katkıları sağladığını söyleyerek, "Ülkemizin birlik ve beraberliğiyle, büyük yürüyüşünde 2023, 2051, 2071 yıllarına doğru büyük yürüyüşünde Diyarbakır bugün bu büyük yürüyüşe huzur ve güveni sağlayan bilimin, hikmetin, inancın ve medeniyetin büyük geçmişinin çok özel bir kentidir. Huzur ve güvenin sağlanması Diyarbakır’ın doğru anlaşılmasına, böylesi buluşmaların Diyarbakır’ın doğru tanınmasına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bizim inancımız odur ki hakkı temsil eden, halka hizmet eden ve bu doğrultuda dik duruşu ve imanıyla bu tavrı sergileyen herkesin bu yürüyüşe hem katkısı hem emeği vardır. Bizler sendikacılıkta hak kavramıyla başlayan, çalışanlarıyla şüphesiz kendi sendika bakışının yanında ülkenin bütünlüğüne dönük kapsayıcı, kucaklayıcı, temel değerleri birleştirici bir bakışı şüphesiz savunan, bu ülkenin birlik ve beraberliğine herhangi bir kast, herhangi bir ihanet olsa dimdik ayakta duran bir büyük camia olarak Memur-Sen’in özelde de BEM-BİR-SEN'in tüm üyeleriyle gurur duyuyoruz."

BEM-BİR-SEN ve Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "İnsanlık sorunlarının çözümünde toplum bireylerini aydınlatan, onlara perspektif kazandıran, dönüştüren en önemli araç medya, bütün meselelerimizin çözümünde, belki de en önemli görev değerli basın emekçilerimize düşüyor. Bunu en net haliyle 15 Temmuz’da yaşadık ve gördük. Canı pahasına görevini yapmaya çalışan basın emekçisi kardeşlerimiz sayesinde ihaneti gördük ve meydanlara indik. Hainlerin acımasızlığını, ihanetlerini ve katliamlarını an be an kaydettiler ve o kayıtlar bugün mahkemelerde, bu hainlerin hesap sorulurken en önemli delil niteliğinde oldu. O ihanet gecesinde şehit olan, gazi olan gazeteci kardeşlerimiz de vardı. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarına ödül takdim edildi. Törende İlke Haber Ajansı da (İLKHA) ödüle layık görülürken İLKHA Müdürü Mahmut İrtem ödülü BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay'ın elinden aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55