,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

4. Medya ve İslamofobi Forumu'nun ana gündemi Gazze olacak

4. Medya ve İslamofobi Forumu'nun ana gündemi Gazze olacak
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) dördüncüsünü düzenlediği Medya ve İslamofobi Forumu, yarın "Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi" temasıyla Ankara'da düzenlenecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun geleneksel hale getirerek 4.'sünü düzenlediği Medya ve İslamofobi Forumu, 14 Mart 2024 tarihinde ATO Congresium'da düzenlenecek.

Bu yıl ki Forumun teması "Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi" olarak belirlendi.

Ana gündem Gazze olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl önce bizzat katılarak destek verdiği Medya ve İslamofobi Forumu, her yıl akademisyen, uzman ve fikir insanlarının katılımlarıyla İslam düşmanlığı sorununun giderilmesi için çözüm arıyor. Özellikle medya konusunda önemli bilinçlenme sağlayan toplantı zincirinin bu yılki ana konularından birisi Gazze olacak.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi de katılıyor

Siyonist rejim zulmü altındaki Filistin topraklarında Gazze'de yaşanan insanlık dramı, İslamofobi'nin en son örneği olarak Forum'da masaya yatırılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun'un açış konuşmalarıyla başlayacak Forum'da daha sonra iki ayrı oturumda İslam karşıtlığı konusu ele alınacak.

RTÜK Başkan Yardımcısı Deniz Güler'in moderatör olduğu "Küresel Boyutlarıyla İslamofobi" başlıklı birinci oturumun ilk konuşmacısı Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Halid Abd Mustafa olacak.

Aylardır devam eden siyonist rejim katliamını ilk ağızdan anlatacak Filistin Büyükelçisinden sonra Tulane Üniversitesi'nden Prof. Dr. Raymond Taras ve Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu İslamofobi hakkındaki fikirlerini paylaşacak.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal'ın moderatörlüğünü yapacağı ikinci oturumda başlık "Yerel Boyutlarıyla İslamofobi" olacak.

İkinci oturumda dikkat çeken konuşmacı ise Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Doç. Dr. Hasan Doğan.

"Tarihten Günümüze Bir Hukuk Sorunsalı Olarak İslamofobi" konusunu anlatacak Hasan Doğan'dan sonra, SETA'dan Prof. Dr. Muhittin Ataman ve International Balkan Ünivesitesi'nden Prof. Dr. Shener Bilalli İslam düşmanlığıyla mücadele stratejilerini ortaya koyacak. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55