,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

"Gezginfest" festivali tepkiler üzerine iptal edildi

"Gezginfest" festivali tepkiler üzerine iptal edildi
Van'da "Gezginfest" adı altında 21-23 Haziran 2019'da düzenlenmesi planlanan, bölge halkının dini ve kültürel değerlerine bütünüyle aykırılık arz ettiği için kamuoyunun tepkisine neden olan ahlaksız festival, valilik tarafından iptal edildi.

Van'da bölge halkının dini ve kültürel değerlerine aykırı olan ve yapılması planlanan "Gezginfest" festivali verilen tepkiler üzerine iptal edildi.

Daha önce düzenlenen festivallerde içki ve fuhuşa götüren görüntülerin oluşması kamuoyunda sert tepkilere neden olmuştu. Kentte bulunan STK'lar da yaşanan duruma tepki göstermiş ve yine "Gezginfest" adı altında 21-23 Haziran 2019'da düzenlenmesi planlanan festivalin iptali için Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile görüşme gerçekleştirmişlerdi. Valilik, söz konusu festivale izin vermeyeceklerini duyurdu.

Konuyla ilgili Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) Sözcüsü Emrah Bozkaya, İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

"Festivalin toplumumuzda açmış olduğu yaraları herkes görmekte"

Geçen yıl kentte yapılan festivalin oluşturduğu çirkin görüntüleri hatırlatan Bozkaya, "2018 yılında güzel memleketimizde yapılan Gezginfest denilen bir festivalin 2019 yılında da planlanmasına yönelik çalışmaların önüne geçebilmek adına Van'da bulunan bütün sivil kuruluşlarıyla bir araya geldik. Öncelikle 2018 yılında yapılan festivalin toplumumuzda açmış olduğu yaraları hemen hemen herkes tarafından bilinmektedir. Açık alanda herkesin olduğu bir yerde içki tüketiminin serbest olması ve insafsızca çılgın bir şekilde olması, kadın erkeklerin kamplarda 3 gün boyunca bir arada yaşaması kabul edilebilir değildir. Akabinde konser alanlarında sözde sanatçıların Kur'an-ı Kerim'in ayetleri ile alay edercesine yapmış oldukları show İslam âlemini, Müslümanca düşünen bütün inşaları ciddi manada rahatsız etmiştir. 2019 yılında da kimseden izin almadan gerçekleştirmek istedikleri 'Gezginfest 2019' programını ciddi manada rahatsız edici bulduk. Bu kapsamda bütün STK temsilcileri ile bir araya geldik ve bunu istemediğimizi belirttik." dedi.

"Valilik olarak gerekli girişimler yapılmış ve Gezginfest 2019 iptal edilmiştir"

Konuyla ilgili Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ile görüştüklerini belirten Bozkaya, Bilmez'in, halkın hassasiyetlerini göz önüne alarak bu konuda gerekeni yapacaklarını söylediklerini kaydetti.

Bozkaya, "Valimiz Mehmet Emin Bilmez, iki gün önce yapmış olduğu basın duyurusunda halkın hassasiyetlerini göz önüne alarak bu konuda gerekeni yapacaklarını söylemişlerdi. Biz de bu kapsamda Valimize bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretimizde 'Gezginfestin 2019' da ve gelecek asırlarda gençliğimize, toplumumuza nasıl bir etki bırakacağını anlattık. Toplumun ciddi bir kesiminin bunu istemediğini, çocuklarımızın, eşlerimizin ve hassasiyetlerimizin olduğunu dile getirdik. Bilmez, bu konuda içimizin müştehi olmasını ve bu konunun zaten Van'ın gündemine bile gelmeyeceğini bize iletti. 'Valilik olarak gerekli girişimler yapılmış ve Gezginfest 2019 iptal edilmiştir.' dedi. Valimize, biletlerin internet üzeri satışa devam ettiğini bildirdik. Valimiz, bununla ilgili biletlerin satıldığı internet sitesiyle görüştüklerini ve satışların kaldırılması talimatını verdiklerini bildirdiler. Biz de bu minvalde sayın valimize ve toplumda bu konuda hassas olan herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle gençliğimizin, çocuklarımızın, yeni yetişen nesillerin bu tür ahlaksız organizasyonlara karşı dur diyebilmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ancak festivali düzenleyen kurumun, internet sitesinde bilet satışına devam ettiği görüldü. Kamuoyu, internet üzerinden devam eden bilet satışlarının da bir an önce iptal edilmesini bekliyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55