,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C

Gaziantep sokağa çıkma yasağının ardından sessizliğe büründü

Gaziantep sokağa çıkma yasağının ardından sessizliğe büründü
Yeni tip Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Gaziantepliler, hafta boyunca temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yasağın başlamasıyla evlerine çekildi.

​Yeni tip Coronavirus salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı gece 24.00 itibariyle başladı.

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili alınan kararın hafta içinde ilan edilmesiyle, geçen hafta yaşanan kargaşa ve izdiham bu hafta yaşanmadı. Gaziantepliler, hafta boyunca temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yasağın başlamasıyla evlerine çekildi.

Geçtiğimiz hafta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası birçok şehirde vatandaşlar, sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına uymaksızın market ve fırınlara akın etmişti.

30 büyükşehir ve Zonguldak için uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağı başlarken Türkiye'nin kalabalık kentlerinden biri olan Gaziantep'te de yasak nedeniyle büyük bir sessizliğin hâkim olduğu görüldü.

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağının uygulandığı Gaziantep'te, bu hafta da kentteki caddeler, sokaklar, meydanlar ve parklar boş kaldı.

Vatandaşların dışarı çıkmamasından dolayı sessizliğe bürünen kentte, polis ekipleri, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu haftada kentin birçok noktasında kontrol noktaları oluşturdu. Kontrol noktalarında ve kent genelinde devriye gezen polis ekipleri, trafiğe çıkan sürücüleri denetledi. Sürücüleri durdurarak kimlik kontrolü yapan ekipler, sokağa çıkma yasağına aykırı davranıp davranmadıklarını sorguladı.

Sabah saatlerinde sadece yasağı kapsamayan kamu ve özel kurumlarda çalışan kişilerin işe gitmesine izin verilirken trafikte olanların çoğunun sağlık çalışanı olduğu, işlerine ve evlerine gittikleri görüldü.

Kentin birçok noktasında önlem alan polis ekipleri, uygulama noktalarında, yasak kapsamı dışında olan vatandaşlardan kurum kimlik kartı veya çalışma belgesi istiyor.

Yasak kapsamında kentte zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, su dağıtım yerleri, fırınlar, veteriner merkezleri, sağlık merkezleri açık kaldı.

Sokağa çıkma yasağının ilk gününde vatandaşların genel itibariyle yasağa uyduğu, kentteki meydanlar, cadde ile sokaklar boş kalırken, sokağa çıkma yasağının etkileri ana yollar, sokaklar, caddeler ve en işlek bulvarlar ile parklar gibi kentin tüm noktalarında hissedildi.

Yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu noktalardan Karagöz, Suburcu, İnönü, Hoşgör, Hürriyet ve İncilipınar gibi merkezlerde sessizliğin hâkim olduğu görüldü.

Balıklı, 100. Yıl, Kırkayak ve Şehreküstü parkları, 15 Temmuz, Şıh ve Şehreküstü Konakları meydanları tamamen boş kalırken normal günlerde aşırı kalabalıktan dolayı yürümekte bile zorlanılan Gaziler, Mütercim Asım ve Şıhcan Caddesinin de sakin olduğu görüldü. Kentin en işlek cadde ve meydanları boş kalırken Şıh Meydanı da güvercinlere kaldı.

Öte yandan, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar kapsamında kentteki bakkalların da ekmek satışı yapmasına izin verildi.

Sokağa çıkma yasağı, Pazar günü 24.00 itibariyle sona erecek ve kısıtlamaya uymayanlara Hıfzısıhha Kanunu kapsamında 3 bin 150 lira ceza kesilecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55