,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

G7 ülkeleri: Rusya kimyasal, biyolojik veya nükleer silah kullanırsa ciddi sonuçlarla karşılaşır

G7 ülkeleri: Rusya kimyasal, biyolojik veya nükleer silah kullanırsa ciddi sonuçlarla karşılaşır
G7 ülkeleri, Ukrayna'nın kritik enerji ve su altyapısını onarmak, restore etmek ve savunmasına yardımcı olmak için bir koordinasyon mekanizması kuracak.

Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya dışişleri bakanları ile Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi tarafından Almanya'nın Münster kasabasında 2 günlük toplantının ardından ortak bildiri yayımlandı. 

Bildiride, "Bugün, Ukrayna'nın kritik enerji ve su altyapısını onarmasına, restore etmesine ve savunmasına yardımcı olmak için bir G7 koordinasyon mekanizması kuruyoruz." denildi.

Rusya'ya ve Moskova'nın Ukrayna'daki savaşına askeri destek sağlayan diğer ülkelere, bireylere veya kuruluşlara ekonomik maliyetler çıkartılmaya devam edileceği uyarısında bulunulan bildiride, gerektiği sürece Ukrayna'nın yanında olunacağı vurgulandı.

Bildiride, Moskova'nın herhangi bir kimyasal, biyolojik veya nükleer silah kullanması halinde ciddi sonuçlarla karşılaşacağı belirtilerek, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı sona erdirmesine yönelik çağrı yinelendi

G7 dışişleri bakanlarının bildirisinde, "Rusya'nın sorumsuz nükleer söylevi kabul edilemez. Rusya'nın herhangi bir kimyasal, biyolojik veya nükleer silah kullanması ciddi sonuçlarla karşılanacaktır. Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'nın radyolojik bir 'kirli bomba' hazırladığına dair asılsız iddialarını da reddediyoruz." açıklaması yapıldı.

Bildiride, Tayvan Boğazı'ndaki barış ve istikrarın önemine de vurgu yapılarak, Çin ile bu konuda yapıcı iş birliği hedefinin devam ettirileceği belirtildi

Bildiride, Sincan ve Tibet dahil olmak üzere bildirilen insan hakları ihlalleri konusundaki endişelerin Pekin'e iletilmeye devam edileceği ifade edildi.

Bildiride, deniz yoluyla taşınan Rus petrolüne tavan fiyatı uygulanmasının da gelecek haftalarda sonuçlandırılacağı bildirildi.

Söz konusu bildiride, petrol üreten ülkelerin üretimlerini enerji piyasalarındaki oynaklığı azaltacak şekilde artırmalarının teşvik edilmeye devam edileceği kaydedildi.

Birleşmiş Milletlerin Karadeniz Tahıl Girişimi'nin (BSGI) genişletilmesi çağrısının güçlü bir şekilde desteklendiği vurgulandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55