,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

Filistin Vakfı'ndan Umut Kervanı aracılığıyla depremzedelere sıcak yemek

Filistin Vakfı'ndan Umut Kervanı aracılığıyla depremzedelere sıcak yemek
Filistin Vakfı tarafından Adana Umut Kervanı aracılığıyla okullarda ve camilerde kalan depremzedelere sıcak yemek dağıtıldı.

6 Şubat saat 04.17'de ve 13.21'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Adana'da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Deprem sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken, evlere girmekte tereddüt yaşayan depremzedeler, okul ve camilerde kalmaya devam ediyor.

Adana'ya gelen Filistin Vakfı heyeti, Umut Kervanı Vakfı'nı ziyaret edip, ihtiyaçlar hakkında bilgi alarak yapacakları yardımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Adana Umut Kervanı yetkilileriyle depremin kullanılmaz hale getirdiği binalarda ve çalışmaların sona erdiği yerlerde inceleme yaptı.

Heyet, Adana Umut Kervanı aracılıyla Hacı Fehmi Dönmez Camii, Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi ve Kenan Çetinel İlk Öğretim Okulu'nda kalan depremzedeleri ziyaret ederek öğlen ve akşam sıcak aş dağıtımı yaptı.

Filistinliler adına depremde vefat eden tüm vatandaşlara rahmet, kalanlarına da sabır dileyen Filistin Vakfı temsilcisi Muhammed Ezzam, depremi duyar duymaz Filistinli iş adamları ile bir araya gelip, ne yapılması gerektiğini istişare ettiklerini belirtti.

"Ümmet tek vücuttur"

Ezzam, "Türkiye'de bulunan Filistinli kurumlar olarak bir araya gelip, buradaki kardeşlerimize destek sağlamak için yaklaşık on tırdan oluşan bir konvoy oluşturduk. İnşallah, konvoy dün yola çıktı, bugün bölgelere varacaklar. Buradaki amacımız hem maddi hem de manevi olarak tüm Türkiye'deki kardeşlerimize destek olmaktır. Şiarımız, 'Tüm Ümmeti Muhammed (aleyhisselam) tek vücuttur.' Bir parçası bozuldu mu diğer tüm azaları, parçaları, o bozulan kısımdan ötürü acı çeker. Biz Türkiye'ye bu açıdan bakıyoruz ve buradaki kardeşlerimize bu minvalde destek olmaya geldik. Tabii bu konvoy dışında ayrıca Filistin Vakfı'na destek çıkan iş adamları aracılığıyla bölgeye yakın bir yerde yaklaşık on katlı bir bina kiraladık, kiraladığımız binayı da inşallah depremzedelere tahsis edeceğiz." dedi.

"Deprem bölgelerinde Umut Kervanı aracılığıyla yardımlar olacak"

Filistin Vakfı'nın depremin yaşandığı bu zor günlerde kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, "Bugün kardeşlerimize Adana'daki depremzedeleri gösterdik ve gezdirdik. Birçok yerde depremzedelere sıcak aş dağıttık. Allah nasip ederse yarın Hatay bölgesini gezip, Kahramanmaraş bölgesine yardımları olacak heyetin. Tüm deprem bölgelerinde Umut Kervanı aracılığıyla yardımları olacak. Bölgede birlikte bulunacağız inşallah." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55