,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

Evlat nöbetindeki ailelerden Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu'na ziyaret

Evlat nöbetindeki ailelerden Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu'na ziyaret
​PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Çocukları dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bekleyen aileler, evlat nöbetlerinin 2'nci yıl dönümleri münasebetiyle merkez Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret ederek kendilerine 3 Eylül'de destek olmaları yönünde talepte bulundular.

Şimdiye kadar 32 çocuk ailesine teslim olurken evlat nöbetini sürdüren anne ve babalar 3 Eylül Cuma günü Diyarbakır’da yürüyüş yaparak tepkilerini farklı bir boyuta taşıyacak.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret eden aileler, yapacakları yürüyüşe davet ederek bugüne kadar kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Aileleri makam odasında ağırlayan Beyoğlu, yakın ilgi göstererek örgüte karşı sergiledikleri tutumdan dolayı kendilerini tebrik etti.

Okul sıralarında olması gereken çocukların PKK tarafından istismar edildiğini belirten Beyoğlu, "Sizler buna baş kaldırdınız. Direnişiniz sayesinde örgütte büyük çözülme oldu. Şimdiye kadar 32 çocuk örgütten kaçarak ailelerine kavuştu. İnşallah diğer çocuklar da bu yanlış yoldan kurtulacak. Bizler de sizlerin haklı mücadelesine destek olmaya devam edeceğiz. Türkiye, herhangi bir devlet değildir. Dünya mazlumlarının ana vatanı, umudu ve sığınacağı tek limandır. Direnişiz hepimize güç veriyor. Barışı sizler getireceksiniz. Son çocuk ailesine kavuşana kadar desteğimiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Aileler adına konuşan Ayşegül Biçer, Beyoğlu’nun haklı mücadelelerine tam destek vermenin yanı sıra ilçenin her karışını hizmetle buluşturarak yıllarca istismar ve ihmal edilen Bağlar’ı hizmetlerle anılır hale getirdiğini söyledi.

3 Eylül Cuma günü yapacakları yürüyüşe Beyoğlu’nu davet etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini anlatan Biçer, "Başkanımız ilk günden beri yanımızda. Her konuda destek oluyor. Bizleri ve Bağlar halkını sahipleniyor. Sokak sokak ve cadde cadde gezerek insanları dinliyor, sorunları çözüyor ve her tarafa hizmet yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. 3 Eylül Cuma günü yapacağımız yürüyüşe davet ettik. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55